avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Metodologia realizarii de venituri suplimentare in CCC ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Metodologia realizarii de venituri suplimentare in CCC conform legii

Buna ziua
Urmeaza sa intru in concediu de 2 ani de zile pentru crestere copil cu primirea indemnizatiei, mentionez ca sunt cadru militar.
Stiu ca sunt cateva conditii care guverneaza posibilitatea realizarii de venituri suplimentare in mod legal pe perioada CCC-ului.
Mai precis potrivit art. 16 alin. (2) lit. i) din OUG 111/2010 plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel net nu depaseste de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2) din OUG 111/2010 (5 x 2,5 x 500 lei = 6250 lei). Precizam ca majorarea plafonului de la 3 la 5 indemnizatii minime s-a realizat prin Legea 89/2019.

Totodata, asa cum se prevede si la art. 9 1 din din HG 52/2011, in perioada concediului pentru cresterea copilului, persoana indreptatita va putea realiza venituri supuse impozitului pana la nivelul plafonului prevazut de art. 16 alin. (3) lit. c) din OUG 111/2010, prin desfasurarea efectiva a unei activitati, cu conditia suspendarii uneia dintre activitatile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizatie.

Problemele care doresc sa imi fie elucidate daca este cu putinta sunt urmatoarele:
1) Daca este de actualitate ce am scris (adica daca nu este gresit sau modificata legea)
2)Angajarea, ca numar de ore pentru un venit asa mic, trebuie sa figureze ca part time (exista vreo restrictie referitoare la numarul maxim de ore care se pot lucra lunar, sau poate sa figureze la angajare ca program normal de 8 ore pe zi)?
3) Activitatea de baza va fi suspendata urmand sa ma angajez instructor sportiv la o sala (ma gandesc ca, logic, nu au caracter asemanator job-urile si nu pot intra in conflict una cu alta)
4)Daca fata de cele stipulate imi mai scapa mie ceva ce trebuie sa am in vedere vis-a-vis de situatia pronuntata.

Astept raspunsul dvs. multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
Dragomiralex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dragomiralex , utilizator 14:22, 10 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
6250 lei net /an calendaristic este suma ...

Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza. - echivalent a 520 lei net/luna - 889 lei brut/luna - echivalentul unui c.i.m. cu o durata a timpului de munca de 66 ore/luna .

Cornel Vasile a scris:

6250 lei net /an calendaristic este suma ...

Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza. - echivalent a 520 lei net/luna - 889 lei brut/luna - echivalentul unui c.i.m. cu o durata a timpului de munca de 66 ore/luna .

Multumesc mult de raspuns, mai este ceva de ceea ce trebuie tinut cont sa nu am probleme pe langa orele de munca lunare si venitul maxim ce se poate realiza?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai trebuie sa tineti seama de ceva anume.

Cornel Vasile a scris:

Nu mai trebuie sa tineti seama de ceva anume.

Va multumesc din suflet pentru ajutorul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri pe durata concediului de crestere a copilului mia0908 mia0908 Buna ziua, În luna septembrie urmează sa depun actele pentru indemnizația de crestere copil. În momentul acesta am 2 contracte de muncă. Întrebarea este ... (vezi toată discuția)
Reînceperea activității Crstianavelena Crstianavelena Buna ziua! Se poate sa te angajezi atâta timp cât primești indemnizație?Am înțeles ca este posibil, dar fără a se depășii un plafon, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)
Indemnizație + salariu de 500 ron/luna Marcia18 Marcia18 Exista posibilitatea sa am și salariu de 500 RON pe luna și sa iau și indemnizația?? Pentru ca nu vreau sa pierd indemnizația pt 500 de RON. (vezi toată discuția)