avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA E necesara inregistarea ca si platitor TVA pe I.I,ca ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

E necesara inregistarea ca si platitor TVA pe I.I,ca si afiliat marketer?

Buna ziua,
As avea nevoie de un raspuns daca se poate din partea unui specialist de pe platforma dvs,Am o Intreprindere Individuala , codul principal este 7312, doresc sa incep Marketing afiliat pe o platforma internationala,mai exact pe ClickBank,care ofera doar produse digitale,nu fizice.
Activitatea este de intermediar care va promova produsele respectivei platforme,fara a avea contact direct cu potentialii client,in sensul ca nu voi stii cine sunt persoanele care vor achizitiona produsele pe care eu le voi promova,ci platforma ClickBank,in urma unei vanzari(in momentul in care-ti deschizi un cont pe platforma lor,ti se va genera automat un cod personal de afiliat,prin care daca se vor genera vanzari,in urma promovarii tale,pe baza codului tau de afiliat,vei primi commision), comisionul din acea vanzare fiind directionat in contul tau personal bancar din tara de origine.
Contabila mi-a recomandat ca inainte de a incepe activitatea,pentru a nu avea probleme, sa scriu un mail platformei ClickBank,in care sa intreb daca sunt inregistrati si in Europa,ptr ca daca sunt,ar trebuii sa ma inscriu si ca platitor de TVA,acum nefiind.Am scrisam primit raspuns,I -am transmis contabilei,care mi-a spus ca degeaba ei colecteaza taxele,ptr ca nu crede ca,ClcikBank stie legislatia din Romania,si sa aflu daca sunt,sau nu,inregistrati in Europa.,Am solicitat sa primesc un alt raspuns de la cineva mai calificat,a venit din partea unui manager ClickBank,pe care il voi atasa mai jos,dupa terminarea textului meu.
Intrebarea mea este:Am sau nu nevoie sa ma inregistrez ca si platitot de TVA,desi veti vedea raspunsul managerului de la ClickBank?!Mentionez ca doresc sa-mi deschid un blog pe parte de sanatate,fitness,alimentatie(aceasta fiind nisa pe care am ales-o,ptr promovare si bineinteles atragerea de potentiali clienti).Blogul il voi face doar in limba engleza,pentru ca doresc sa ma adresez strict publicului din State,nu de la noi sau din Europa,i-am explicat si acest aspect contabilei,care tot insista cu platitor de TVA,daca ClickBank este inregistrat in Europa. Sincer,tinand cont ca nu stia ce presupune marketingul afiliat,mi s-a parut ca percepe lucruile strict din punct de vedere contabilicesc,faara a lua in considerare si celelalte aspecte pe care I le mentionasem,si atunci am niste dubii legate de raspunsul sau.
Cu stima,

Alte discuții în legătură

E necsara inregistrarea ca si platitor de tva pe i.i,ca si afiliat marketer? sugar36 sugar36 Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns daca se poate din partea unui specialist de pe platforma dvs,Am o Intreprindere Individuala , codul principal este ... (vezi toată discuția)
Pot ramane neplatitor tva daca facturez marketing catre firma us? MihaiMih MihaiMih Buna ziua, Servicii de Affiliate Marketing si Marketing. Firma din Romania inregistrata ca neplatitoare de TVA, trebuie sa devina platitoare de TVA (nu ... (vezi toată discuția)
Cont pfa > srl elena_cc elena_cc Sunt PFA si am si un SRL. Ma ocup cu marketing online. Promovez servicii/produse online, si primesc comision pe baza de performanta. In fiecare luna ... (vezi toată discuția)