avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pot ramane neplatitor TVA daca facturez marketing ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pot ramane neplatitor TVA daca facturez marketing catre firma US?

Buna ziua,

Servicii de Affiliate Marketing si Marketing.

Firma din Romania inregistrata ca neplatitoare de TVA, trebuie sa devina platitoare de TVA (nu se atinge plafonul anual) daca presteaza cele de mai sus pentru o firma din US?

Firmele din US: BuyGoods INC, Clickbank INC, etc.

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2022
MihaiMih, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiMih , utilizator 21:20, 21 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu , daca nu ajunge la 300.000 lei intr-un an
Va multumesc! Deci pot incasa linistit din US daca nu depasesc suma. Nu doresc sa imi transform aceasta firma in platitoare de TVA.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
chiar daca ajungeti la TVA , si dupa aceea serviciile vor fi facturate tot fara TVA. In tara in schimb veti factura cu TVA.
Corect! Aveti dreptate. Nu pot trece pe factura TVA, se trece doar serviciul. Deci da, daca ajung la TVA, va trebui dat la stat.

Va mai adresez o intrebare, poate ma puteti lamuri, pana acum nu am gasit un raspuns.

Aceste platforme: Buygoods.com, clickbank.com, etc. in genul, nu iti elibereaza efectiv o factura. Ei iti vireaza in contul pe care tu il treci acea suma iar mai departe exista fie in platforma fie in mail, un excel in care este trecuta suma, perioada si pentru ce a fost acea suma.

Aveti idee cum face eu o factura in acest caz?

Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi facturam catre Buygoods , clickbank asa am inteles . ( fiind clientii dinj US) , nu ei catre noi .
Citez "" Firma din Romania inregistrata ca neplatitoare de TVA, trebuie sa devina platitoare de TVA (nu se atinge plafonul anual) daca presteaza cele de mai sus pentru o firma din US?

Firmele din US: BuyGoods INC, Clickbank INC, etc. "

Alte discuții în legătură

E necesara inregistarea ca si platitor tva pe i.i,ca si afiliat marketer? sugar36 sugar36 Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns daca se poate din partea unui specialist de pe platforma dvs,Am o Intreprindere Individuala , codul principal este ... (vezi toată discuția)
E necsara inregistrarea ca si platitor de tva pe i.i,ca si afiliat marketer? sugar36 sugar36 Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns daca se poate din partea unui specialist de pe platforma dvs,Am o Intreprindere Individuala , codul principal este ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate a comisionului din afiliat marketing DianaP15 DianaP15 Buna ziua. Mă ajutati va rog cu o întrebare. Cum se înregistrează în contabilitate un comision din afiliat marketing? Am un SRL în România, neplătitor ... (vezi toată discuția)