avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine poate deschide masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine poate deschide masa succesorala

Buna seara. In urma decesului tatalui meu, a ramas in viata sotia si 2 copii. Am deschis masa succesorala, iar acum m-a anuntat notara noastra ca cineva a mai deschis o masa succesorala la un alt notariat. As dori sa stiu daca se poate si ce este de facut in situatia asta? Si daca tatal meu s-a dat in intretinere la una din surorile lui cum se va desfasura succesiunea? Desi pe extrasul de carte funciara actualizat nu apare niciun contract de intretinere. Va multumesc. O seara buna.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:36, 12 Iunie 2019
Art.103 alin 1 din Legea 36/1995
"Procedura succesorală notarială se deschide la cererea oricărei persoane interesate, precum și a secretarului consiliului local al localității în raza căreia se aflau bunurile defunctului la data deschiderii moștenirii."
Dacă s-a încheiat un contract de întreținere, succesiunea se va dezbate pentru restul bunurilor.
Este normal sa nu apara in extrasul de carte funciară pe numele defunctului.
Intabularea a fost făcută pe numele mătușii respective, în baza contractului de întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. succesiunea poate fi deschisă (cerută) de către ... ADIGEO ADIGEO Bună seara. Succesiunea poate fi deschisă (cerută) de către Primărie? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Contract de donație. bună ziua. În urma cu câțiva ani mam ... Elena Al Elena Al Contract de donație. Bună ziua. În urma cu câțiva ani mam recăsătorit, și am devenit mama vitrega a 3 copii. Din nefericire sotul a decedat în urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune minori codrinabogdana codrinabogdana Bună ziua Sunt curioasa dacă exista un cadru legal ca cineva sa deschidă o succesiune în numele unor minori fără ca vreunul din parinti(reprezentant ... (vezi toată discuția)