avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Măriri salarii în firme private
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Măriri salarii în firme private

Bună ziua! Vreau să vă întreb dacă este legal ca intr-o firmă privată, la o mărire salarii generală, să nu fie cuprinși toți angajații. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Nick_bv , utilizator 17:53, 13 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este corect asa ceva ... cum motiveaza angajatorul o astfel de majorare?
Îmi puteți spune vă rog și o lege? Mulțumesc!

Nick_bv a scris:

Bună ziua! Vreau să vă întreb dacă este legal ca intr-o firmă privată, la o mărire salarii generală, să nu fie cuprinși toți angajații. Mulțumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
Art. 5
(1) În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.
(2) Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă.
(3) Constituie discriminare directă actele şi faptele de excludere, deosebire, restricţie sau preferinţă, întemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevăzute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în legislaţia muncii.
(4) Constituie discriminare indirectă actele şi faptele întemeiate în mod aparent pe alte criterii decât cele prevăzute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminări directe.

Art. 6
(1) Orice salariat care prestează o muncă beneficiază de condiţii de muncă adecvate activităţii desfăşurate, de protecţie socială, de securitate şi sănătate în muncă, precum şi de respectarea demnităţii şi a conştiinţei sale, fără nici o discriminare.
(2) Tuturor salariaţilor care prestează o muncă le sunt recunoscute dreptul la negocieri colective, dreptul la protecţia datelor cu caracter personal, precum şi dreptul la protecţie împotriva concedierilor nelegale.
(3) Pentru munca egală sau de valoare egală este interzisă orice discriminare bazată pe criteriul de sex cu privire la toate elementele şi condiţiile de remunerare.

Mai multe detalii :
[ link extern ] /
Mulțumesc frumos! Litigii de muncă!

editat : citare raspuns anterior
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu angajarea din cauza proprii pe salariu ciucifer ciucifer nu vrea nimeni sa ma angajeze cind aude de poprire pe salariu,ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Discriminare Detoate Detoate Discriminarea la locul de muncă poate fi si prin programul de lucru?în condițiile în care cu același timp de contract de munca unii beneficiază de ... (vezi toată discuția)
Grefieri crin1988 crin1988 Daca o persoana are un hadicap este acceptata pentru inscrierea scolii de grefieri sau pentru ocuparea unui post pe baza de concurs ? (vezi toată discuția)