avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Punct de lucru

Buna ziua. Am si eu o intrebare referitor la ce acte este nevoie pentru deschiderea unui punct de lucru? O societate cu sediul social in Tg. Mures, doreste sa deschida un punct de lucru intr-o comuna in Dolj. Si inca o intrebare, obligatiile fiscale ce se depun pe fiecare luna se vor depune in Craiova sau la Tg. Mures. Nu am reusit sa ma lamuresc in intregime din ce am citit pe forum Avocatnet.ro
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters78427 , utilizator 19:27, 27 Noiembrie 2009
Despre partea fiscala nu stiu prea multe, dar:
1. punctul de lucru se va inregistra la Reg.Com de la sediul social, chiar daca se afla in alt judet.
2. pentru inregistrare - ca mentiune - aveti nevoie de:
- hot. aga de deschidere punct lucru
- dovada detinerii spatiului de lucru (de ex. cotract de inchiriere), si extras CF al spatiului, la zi (daca extrasul nu este chiar dovada de detinere)
- dosar plic, timbre, taxe, contor de cuvinte
- este discutabil daca se poate deschide punct de lucru pe un teren fara constructii -depinede de registru si de referent
3. pentru autorizarea functionarii, veti da declaratii (model 2, parca) la registrul de la sediul social, pe proprie raspundere.
4. cu actele obtinute la reg. com, trebuie sa va prezentati la finantele publice de la punctul de lucru, dar mai departe nu mai stiu (poate ne ajuta un contabil:)
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
smeagull, utilizator
Va trebuie o Hot. AGA privind deschiderea unui punct de lucru in Dolj, dovezile privind sediul punctului de lucru(act de vanzare-cumparare, contract de inchiriere /comodat) declaratie model 2 pentru autorizare activitati la punctul de lucru, imputernicire pentru persoana care depune actele la registru si evident cererea de inregistrare a acestei mentiuni. De asemenea un contor de cuvinte pentru hot AGA.
Daca aveti mai mult de 5 angajati impozitele din salariile acestora se varsa la Craiova
Va multumesc frumos.
As mai avea o nelamurire, poate suna penibil dar imi puteti spune va rog ce presupune un "contor de cuvinte" pentru hot. AGA.
Sa aveti o zi buna.
Dupa ce ai redactat hotararea intra in tools si gasesti acolo word count, iti apare o fereasta care iti indica cate caractere are hotararea
Hot. AGa trebuie punblicata in monitorul oficial, partea a IV-a.
Publicare se taxeaza de catre monitor cu o taxa / cuvant.
Pentru asta, trebuie numarate cuvintele. Mai nou, numararea cuvintelor se face prin folosirea unei optiuni din editorul de text de pe calculator.
Adica, dupa ce termini de redactat hot. pe calculator, folosesti optiunea de "Word count". In programul Word, aceasta sa gaseste pe bara de sus, la "Tools".
Odata activata, iti va aparea o fereastra cu numarul de cuvinte, si aceasta trebuie tiparita si dusa la registru.

Fiecare Reg. Com. are regulile lui, si, de obicei, sunt afisate la avizierele din incinta. Unele registre nici nu mai cer contor, pentru ca au scannere speciale, cu ajutorul carora numara cuvintele direct de pe documentul tiparit.
Poate, daca dai un telefon inainte, ti se va spune care este practica unde ai tu de efectuat mentiunea.

Succes!
p.s. nici eu nu am stiut asta la inceput.

Alte discuții în legătură

Contorul cuvintelor ContSters236592 ContSters236592 cum imi contorizez cuvintele din word pt. declaratia aga (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)
Aga nicolaemirela nicolaemirela Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati, am redactat o hatarare Aga pt dizolvare si lichidare a unei societati si nu stiu exact in cate exemplare trebuie ... (vezi toată discuția)