avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot da in judecata Radet pentru lipsa de apa calda?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot da in judecata Radet pentru lipsa de apa calda?

Locuiesc in Bucuresti sectorul 3 si de mai bine de 1 luna apa calda de la robinet lipseste aproape cu desavarsire. Sunt zile in apa este cu adevarat calda cateva ore pe la orele pranzului, in rest doar "ca la soare" insuficient pentru a face o baie. In urma unei discutii telefonice, mi s-a spus ca sunt in proces de revizie si ca problema va fi remediata in jurul datei de 5-6 iunie (data convorbirii fiind pe la inceputul spre jumatatea lunii mai). Suntem la jumatatea lunii iunie iar problema persista. Pe langa faptul ca nu am apa calda, apa rece care curge pe robinetul de apa calda, cred ca este contorizata ca apa calda si eu o platesc ca atare. Exsita o baza prin care pot actiona RADETUL in instanta ca persoane fizica si care ar fi demersul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
radupat26, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:59, 16 Iunie 2019
Buna ziua,
Da dar e de preferat sa chemati in instanta nu doar RADET ci si primaria de sector ca si primaria capitalei.
Ar trebui să chemați în judecată asociația si ea sa cheme RADET în judecată la rândul ei.
Este foarte complicat desi aveti dreptate...
Va trebui dovedit ca nu dau apa calda si platiti cum platiti...

RADET este în faliment.
Acest lucru generează alte probleme.

Mai bine va faceti centrală și va debransati cu acordul asociației si cu acordul...Radet...
Problema asta am avut-o și eu. Președintele de scară mi-a zis că trebuie să aștept 15-20 minute până se încălzește, dar de cele mai multe ori nu se intampla așa. După câteva răceli zdravene, mi-am instalat un boiler electric. Oricum, aveți dreptate, apometrul o înregistrează ca fiind apă caldă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Loredana080, utilizator
Teoretic se poate,practic este un demers care durează,presupune costuri și în caz de castig este greu de apreciat ce ,,,daune,,puteti sa primiti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentis sporita cu eventual demers impotriva furnizorului de utilitati,deoarece in cazul asociatiilor de proprietari de regula raportul juridic furnizare utilitati se incheie intre persoane juridice

Alte discuții în legătură

Restantieri la interinere, apa calda taiata proprietar84 proprietar84 Buna seara, Locuiesc in Bucuresti, intr-un bloc care are multi restantieri. Pe scara pe care locuiesc sunt cativa restantieri din cauza carora am ramas ... (vezi toată discuția)
Apa calda ultimul etaj _adi_ _adi_ As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Pot cere despăgubire/daune de la radet pentru lipsa căldurii și a apei calde? dacă da, care sunt pașii? Andrei_78 Andrei_78 Buna dimineata, Avand in vedere multiplele avarii din partea RADET, ce au dus la multe zile friguroase in apartament si fara apa calda, as dori sa ... (vezi toată discuția)