avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restantieri la interinere, apa calda taiata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restantieri la interinere, apa calda taiata

Buna seara,

Locuiesc in Bucuresti, intr-un bloc care are multi restantieri.
Pe scara pe care locuiesc sunt cativa restantieri din cauza carora am ramas fara apa calda.
Va rog sa ma ajutati cu cateva solutii in remedierea acestei probleme.
Am inteles ca daca au restante de mai mult de 3ani acestea se prescriu, estre adevarat?
deasemenea daca sunt dati in judecata si au venituri mici atunci asociatia nu va avea castig de cauza, este adevarat?
Problema este ca nu toti sunt amarati, ci doar nu vor sa plateasca pt ca asa s-au invatat.
De o luna de zile stam fara apa calda din cauza lor, trebuie sa existe o solutie!!!!
Se poate face contract individual cu furnizorul de apa calda(radet)?
Astept cu interes raspunsurile dvs.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: proprietar84 , utilizator 20:09, 29 Iunie 2012
Trebuiesc dati in judecata repede, chiar daca au venituri mici sau nu au venituri, tot sunt obligati sa plateasca.Conform Legii 230/2007 asociatia de proprietari are privilegiu imobiliar si privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale restantierilor, pentru sumele datorate catre asociatie.
Trebuiau dati in judecata dupa 90 zile de la termenul stabilit, nu trebuia sa astepte oprirea utilitatilor.
Nu puteti sa faceti contract individual cu RADET.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui asociatiei,in interesul general al proprietarior are obligatia sa desfasoare demersuri concrete pentru respectarea si aplicarea normelor in vigoare care permit asociatiei de propriteri ca in cazul in care restanta depaseste 90 de zile de la termenul stabilit de plata,proprietarul sa fie actionat in instanta pentru recuperare debit acumulat
termenul general de prescrie datorii este de 3 ani,daca asociatia de proprietari in acest interval nu declanseaza procedura prealabila si de recuperare in instanta
Legea in vigoare nu prevede ca daca au venituri mici pot consuma la infinit in detrimentul proprietarilor bun platici
Se poate incheia contract individual furnizare apa,in conditiile in care la nivelul asociatiei de proprietari exista posibilitatea tehnica de montare bransamente individuale
Sa stiti ca exista blocuri fara apa calda, pentru ca a fost sistata in urma cu 3-5 ani. Oamenii s-au gospodarit si au montat boiler electric pe langa baie , prin camara care exista pe acolo. La bucatarie au pus conducte de la acelasi boiler, au montat alt boiler sau incalzesc apa pe aragaz. La noi in oras, regia care furnizeaza apa calda incurajeaza renuntarea la apa calda si sunt de acord sa monteze proprietarii boilere , in plus facilitatea oferita este aprobarea bransamentului separat de bransamentul blocului pentru apa rece. Vor sa ramana numai cu livrarea de caldura in sezonul rece, probabil pentru ei este mai rentabila afacerea.

Nu stiu ce ma face sa cred ca acesta este viitorul apei calde, asa ca luati-o inainte. Stiti cum se zice : un sut in fund, un pas inainte.:luck:
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
johnpescar, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa calda ultimul etaj _adi_ _adi_ As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Asociatie noua, bransare separata? ContSters215324 ContSters215324 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc vechi nationalizat in care locuiau chiriasi la stat. Intre timp unii au devenit proprietari, altii sunt inca chiriasi (printre ... (vezi toată discuția)
Contract direct cu furnizorul sesa10 sesa10 Va rog, Va adresez tuturor celor ce ma pot ajuta, urmatoarea intrebare: Daca mi-am montat la bloc centrala proprie, adica voi avea caldura si apa calda ... (vezi toată discuția)