avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... M-am autoaccidentat într-un eveniment rutier și mi-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

M-am autoaccidentat într-un eveniment rutier și mi-a fost reținut permisul, deși sunt singura victimă. Ce căi de atac sunt împotriva acestui dosar penal?

În ziua de 04.05.2019 conducând autoturismul marca Volkswagen, deplasându-mă dinspre Stroiești înspre Ilișești, jud. Suceava, am provocat accident rutier pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteorologice. Am primit îngrijiri medicale de un echipaj de Ambulanță, refuzând să fiu transportat la spital. Am fost verificat cu aparat alcooltest de către echipajul de poliție venit și rezultatul era 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Precizez ca în afară de autoaccidentarea mea, evenimentul rutier nu s-a soldat cu nici o victimă.
Cu toate acestea mi-a fost reținut permisul de conducere și mi-a fost deschis dosar penal conform art. 196, alin. 3, pentru vătămare din culpă.
Întrebarea mea este următoarea, cum rămâne cu alin. 6 din art. 196 și anume: Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate?
Reiese că eu am depus plângere penală împotriva mea?
Ce căi de atac sunt împotriva acestui dosar penal?
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MrSarakuz , utilizator 10:56, 7 Octombrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa se dispuna clasarea dupa 3 luni de zile.
După exact 3 luni sau poate fi și 3 ani?
Din pacate, poate sa fie si 3 ani daca nu staruiti in solutionare.
Depuneti o cerere motivata de urgentare solutionare.
Vă mulțumesc
Am să depun o cerere de urgentare odată cu solicitarea de prelungire a dovezii
Vin cu actualizări
Am fost acum o lună la Parchet, am depus o cerere de urgentare. După 31 de zile nu am primit nici un răspuns până acum

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere după autovătămare MrSarakuz MrSarakuz În luna mai acestui an am provocat un accident rutier pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Carosabilul era umed, din cauza supravirării și ... (vezi toată discuția)
Am primit de la parchet ordonanta...dar nu stiu ce trebuie sa ... fsiarazvan fsiarazvan [i]Am primit de la parchet rezolutia unui dosar rezultat dintr-un accident cu victima. Am sters numele si alte identificatoare si le-am lasat pe ale mele . ... (vezi toată discuția)
Solicitare buletin rezultate probe biologice MrSarakuz MrSarakuz Am dreptul să solicit de la IML un buletin cu rezultatele probelor biologice pentru determinarea alcoolemiei? Sau acest drept au doar organele de urmărire ... (vezi toată discuția)