Am dreptul să solicit de la IML un buletin cu rezultatele probelor biologice pentru determinarea alcoolemiei? Sau acest drept au doar organele de urmărire penală?
Rezultatul probelor se da numai organului judiciar care le-a solicitat.
Puteti solicita organului judiciar direct/ prin avocat sa va puna la dispozitie o copie dupa buletinul de analiza emis de IML daca nu s-a inceput urmarirea penala in dosarul deschis pe numele dvs.
Stimate dl. Popa,
E vorba de un accident rutier care s-a soldat doar cu autoaccidentarea mea. După 100 zile am aflat că dosarul meu e încă la polițist. Cică se află încă în cercetări. În acest caz pot solicita să-mi fie eliebrată o copie după rezultate? Menționez că la locul accidentului am sulfat în etilotest și rezultatul a fost 0,00, și polițistul mi-a confirmat telefonic că rezultatul de la IML a fost negativ, adică nici în sânge nu aveam alcool.
Vreau să urgentez dosarul, care după 100 zile încă e la polițist în pofida faptului că aprox. acum 2 luni am depus o cerere de urgentare.
Puteti face o solicitare scrisa cu nr. de inregistrare/ data catre politie. Daca nu a terminat cercetarea nu este sigur ca veti primi copia buletinului de analize.