Buna ziua,va mai deranjez cu o intrebare: daca un propretar imparte un teren mai mare in 4 mai mici,delimitate prin garduri,e posibil ca cea din mijloc(a3-a) sa fie deplasata virtual peste ultima? Multumesc frumos.
Multumesc mult pt raspuns. Expertul topo care a realizat expertiza la recomandarea instantei,recunoaste ca limita cadastrala a parcelei noastre este la baza stresinii casei,insa suprafata cadastrala a paratilor( in favoarea carora a realizat expertiza si ne-a ignorat cu buna-stiinta actele care dovedesc existenta gardului de la baza stresinii,in prezent demolat) a fost suprapusa virtual peste a unui alt vecin,aflat in spatele casei paratilor.Aceasta "deplasare virtuala" poate fi trecuta la obiectiunile pe care o sa le depun in instanta? Multumesc mult.
Nu ati inteles ceea ce am scris. Daca pe teren s-a facut o impartire in 4 loturi, nu are cum sa apara o imagine suprapusa decat din greseala. Nu am de unde sa stiu cum/ unde a aparut greseala.
Puteti depune observatii la raportul de expertiza. Este dreptul dvs, dar pentru a primi un raspuns scris de la expert, observatiile dvs. trebuie aprobate de instanta de judecata.
Ba da,am inteles.Din anul 1927 de cand fostul proprietar al unui teren mare a delimitat 4 parcele,construind si case pt a le putea vinde,oricate masuratori topo s-au facut,niciodata n-a fost vorba de vreo deplasare virtuala,pana acum. Evident ca e inventata de expert.Parintii mei au facut 3 masuratori topo(la semnarea contractului de v-c,,cu ocazia edificarii unei noi case pe locul celei vechi in anul 1970 si cu ocazia intabularii) si niciodata,niciun topograf n-a vazut deplasarea.Daca parcelele erau de la 2 proprietari diferiti mai intelegeam,dar asa......Toate masuratorile facute de parintii mei indica supraf de 221 mp,doar expertul ne lasa cu 213,invocand deplasarea virtuala.Cum e posibil asa ceva?