avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Deplasare virtuala
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Deplasare virtuala

Buna ziua,va mai deranjez cu o intrebare: daca un propretar imparte un teren mai mare in 4 mai mici,delimitate prin garduri,e posibil ca cea din mijloc(a3-a) sa fie deplasata virtual peste ultima? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Lavinias , utilizator 17:29, 19 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai daca exista o eroare de masuratoare a expertului este posibil.
Multumesc mult pt raspuns. Expertul topo care a realizat expertiza la recomandarea instantei,recunoaste ca limita cadastrala a parcelei noastre este la baza stresinii casei,insa suprafata cadastrala a paratilor( in favoarea carora a realizat expertiza si ne-a ignorat cu buna-stiinta actele care dovedesc existenta gardului de la baza stresinii,in prezent demolat) a fost suprapusa virtual peste a unui alt vecin,aflat in spatele casei paratilor.Aceasta "deplasare virtuala" poate fi trecuta la obiectiunile pe care o sa le depun in instanta? Multumesc mult.
Nu ati inteles ceea ce am scris. Daca pe teren s-a facut o impartire in 4 loturi, nu are cum sa apara o imagine suprapusa decat din greseala. Nu am de unde sa stiu cum/ unde a aparut greseala.
Puteti depune observatii la raportul de expertiza. Este dreptul dvs, dar pentru a primi un raspuns scris de la expert, observatiile dvs. trebuie aprobate de instanta de judecata.
Ba da,am inteles.Din anul 1927 de cand fostul proprietar al unui teren mare a delimitat 4 parcele,construind si case pt a le putea vinde,oricate masuratori topo s-au facut,niciodata n-a fost vorba de vreo deplasare virtuala,pana acum. Evident ca e inventata de expert.Parintii mei au facut 3 masuratori topo(la semnarea contractului de v-c,,cu ocazia edificarii unei noi case pe locul celei vechi in anul 1970 si cu ocazia intabularii) si niciodata,niciun topograf n-a vazut deplasarea.Daca parcelele erau de la 2 proprietari diferiti mai intelegeam,dar asa......Toate masuratorile facute de parintii mei indica supraf de 221 mp,doar expertul ne lasa cu 213,invocand deplasarea virtuala.Cum e posibil asa ceva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cunosc situatia din teren.
Depuneti observatii scrise la raportul de expertiza.

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza judiciara gresit Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara , In anul 2008, in urma unei actiuni de uzucapiune s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila prin care eram pusi in proprietate de drept. Am ... (vezi toată discuția)
M-am judecat degeaba 2,5 ani? bms bms Mai exact am chemat in judecata Comisia de aplicare a legii fondului funciar pentru atribuirea unei diferente de suprafata care a primit-o pe titlul de ... (vezi toată discuția)
Cadastru - modificare plan parcelar Bordi1 Bordi1 Buna seara! Am si eu o problema si cer un sfat.... Am in proprietate o suprafata de teren intravilan din anul 1990...suprafata si pozitie nemodificata de ... (vezi toată discuția)