avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Glamping
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Glamping

Buna ziua,
As dori sa deschid o zona de glamping (sa pun la dispozitie cazare in corturi de lux) dar nu stiu exact ce CAEN trebuie si ce taxe si impozite sunt pentru a demara o astfel de afacere. Ma poate ajuta cineva?
Multumesc,
Andrei Chirita.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocatura Amza , Avocat 21:29, 20 Iunie 2019
Buna ziua. Cred ca v-ati incadra la "Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere" COD CAEN 5530. Trebuie analizata situatia eventualelor avize/autorizatii pentru locatie. Daca faceti un SRL atunci vorbim de o microintreprindere si impozitul este stabilit astfel: 1% pentru microintreprinderile care au unul sau mai multi salariati; 3% pentru microintreprinderile care nu au salariati.
Avem si o exceptie aici si se refera la faptul ca: societatile pot opta, o singura data, pentru a fi platitoare de impozit pe profit daca au subscris un capital social de cel putin 45.000 lei si au cel putin 2 salariati (norma intreaga sau fractiuni de norma care cumulat sa echivaleze cu norma intreaga), optiunea fiind definitiva. Pentru alte discutii, ma puteti contacta in privat. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare în 2024? anacondrus anacondrus Buna ziua! Începând cu data de 1 ianuarie 2023, persoanele juridice române care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 - ... (vezi toată discuția)
Inchirierea unui teren in regim turistic (pentru corturi, rulote) alex brown alex brown Buna ziua, Am inchiriat un teren si as vrea sa-l inchiriez sezonier pentru campare (corturi, rulote) pe persoana fizica. Stiu ca sunt venituri din cedarea ... (vezi toată discuția)
Impozit specific sau nu? gabriela-jupanschi gabriela-jupanschi Buna ziua. La 1 ianuarie 2018 societatea trece de la impozit mixt ( impozit pe profit si impozit specific) la impozit venit microintreprindere, cifra de ... (vezi toată discuția)