avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren intravilan

Buna ziua,

Doresc sa cumpar 450mp teren in comuna apntelimon acest teren este in curtea cuiva care are o suprafata mai mare. Accesul la casa propietarului si inclusiv la terenul care doresc sa il achizitionez se face pe un drum de 4m latime (drum de servitute) al vecinului care are poarta in fata casei.
Un notar mi-a zis ca imi trebuie acordul vecinilor care au drumul de servitute pentru a putea obtine autorizatia de constructie, dar am fost astazi la urbanism care s-au uiatat in contractul de vanzare cumparare al proietarului care imi vinde mie si acolo scrie ca el are drept de servitute pe acel drum acest drept inteleg ca il voi avea si eu deoarece el are dreptu pentru intreg lotul.
Vecinii care au drumul nu pot da acordul la notar deoarece ei nu au succesiunea facuta dupa tatal lor si nu sunt ei propietari.
Nu vreau sa ma trezez ca dau banii pe teren si pe urma nu pot construi, chiar daca cei de la urbanism au spus ca nu e o problema este doar o vorba si peste 2 luni poate imi zic altceva.

Alte discuții în legătură

Drept de servitute de trecere Mitomatu Mitomatu Buna ziua, doresc sa achizitionez impreuna cu un prieten un teren de 2000mp. prietenul cumpara partea din fata, jar eu partea din spate(1000mp) neavand cale de ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute vasile1969 vasile1969 Suntem trei proprietari a unui lot de servitute cu latimea de 4m. afert terenurilor cumparate. De comun acord am hotarat sa inchidem drumul de servitute ... (vezi toată discuția)