avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute de trecere

Buna ziua, doresc sa achizitionez impreuna cu un prieten un teren de 2000mp. prietenul cumpara partea din fata, jar eu partea din spate(1000mp) neavand cale de acces, doar ca prietenul imi da drept de servitute de 4m latime pana la partea mea. Cum trebuie sa procedez pentru a nu avea probleme de acces pe viitor, sau in cazul in care prietenul vinde parcela sa ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:21, 6 Mai 2014
Cel mai sigur ar fi o dezmembrare a terenului in 3 parti : lotul frontal cu suprafata de 1000m sa fie masurat fara cei 4m inclusi in latime , lotul din spate fiind de suprafata mai mica dar la care sa se adauge suprafata drumul de servitute. Astfel nici prietenul nu va pierde din suprafata cumparata , nici cel din spate nu va avea teama de eventuale razgandiri .O alta varianta ar fi ca drumul sa fie scazut din ambele suprafete si trecut pe numele amândurora astfel incat cel cu lotul frontal sa poata face o eventuala dezmembrare si sa aiba dreptul la acest drum .
Instituiti o servitute de acum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut juridic cota indiviza teren cris2109 cris2109 Buna ziua, Sunt in prezent in cursul achizitiei unui parcele de 700mp care trebuie dezmembrata dintr-un lot(sau tarla) de aproximativ 6000mp. Intregul teren ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren fara drum - 7 familii magistral magistral Suntem un grup de 7 familii, ce locuim intr-un cartier de case construite de un dezvoltator, judetul IF, in care ne-am mutat acum 1 an. In spatele curtilor ... (vezi toată discuția)