avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Malpraxis in stomatologie
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Malpraxis in stomatologie

Acuzand sensibilitate dentara, dupa o plomba pusa cu o luna in urma, am revenit la cabinetul ce m-a tratat initial. Mi s-a facut o radiografie si s-a identificat o carie ce aparuse sub o plomba mai veche, la un alt dinte. Nervul acelei masele a fost salvat in urma cu 2 ani de catre un alt medic. Am intrebat inainte de a incepe procedura de curatare a cavitatii, daca este posibil sa fie afectat nervul in timpul acestei proceduri. Mi s-a confirmat cu foarte multa convingere ca sub nicio forma nu se va intampla asa ceva, ca se merge pe conservare.
Medicul, avand undeva, in jurul a 25-26 de ani, devenise agitat, discutand cu asistentul despre faptul ca isi dorea sa plece mai devreme acasa. In acelasi timp, isi dadea ochii peste cap de fiecare data cand acuzam durere si rugam sa-mi mai faca o anestezie.
Dupa ceva timp, in care imi curata dintele si discuta despre cat de rau ii pare ca nu poate pleca mai repede, ca trebuie sa stea dupa mine si implicitit asistentul dupa medic, a ajuns la nerv, moment in care mi s-a impus o obturatie de canal, ce ma costa de 4 ori mai mult si inca 2-3 sedinte la cabinet. Initial mi s-a spus ca ma va costa intre 600-700 de lei, in loc de 140 cat ar fi fost o simpla carie. Am platit inainte sa plec 270 de lei, urmand ca restul sa il achit la urmatoarele intrevederi,
Am sunat a doua zi sa fac o reclamatie si mi s-a propus o re-evaluare de catre un alt medic, in urma careia mi s-a propus un plan de tratament de un total de 1400 lei.
Sensibilitatea ce o acuzam initial, persista si dupa o saptamana jumatate, cred ca problema este alta, legata de prima plomba ce mi-a fost operata in clinica respectiva, plomba ce a cazut de vreo 4 ori in ultimii 3 ani din pricina fortelor aplicate pe dintele respectiv de catre bruxism. Ma trezesc cu dureri groaznice dimineata, ceea ce din nou ma face sa ma duc cu gandul la bruxism, decat la o masea ce nu mai are nerv.
Nu mi se pare firesc sa imi fie impusa o procedura de 1400 de lei, fara a-mi fi explicate riscurile in prealabil. Daca ar fi fost asa, as fi dorit sa mai consult o opinie.
Ma simt pacalita si simt ca trebuie sa platesc cu timp, bani si durere pentru neglijenta, graba, lipsa de comunicare si proasta instruire a unui medic novice.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:26, 19 Iunie 2019
Puteti sesiza Colegiul medicilor din judetul dvs. in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Daca doriti o expertiza medicala judiciara va trebui sa deschideti actiune in instanta impotriva medicului/ cabinetului respectiv si sa solicitati instantei sa aprobe expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis medical mihaela_358 mihaela_358 buna ziua, acum doi ani am mers la medicul stomatolog pentru o plomba si in urma consultatiei medicul mi-a adus la cunostinta si alte probleme-carii mici si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in prezent merg la o clinica stomatologica in cadrul careia ... A Vlad A Vlad Buna ziua! In prezent merg la o clinica stomatologica in cadrul careia am avut parte de multe sfaturi/interventii absurde. Mi s-a recomandat aparat ... (vezi toată discuția)
Malpraxis Nicoleta3332 Nicoleta3332 Bună ziua! La inceputul lunii noiembrie m-am adresat la un cabinet stomatologic cu o problemă la o masea. Mi s-a facut extractia de nerv si plombarea ... (vezi toată discuția)