avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cheltuieli de judecată
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cheltuieli de judecată

Bună ziua. Am avut un proces de curând...și am rămas cu cheltuieli de judecată în valoare de 900 ron. Dacă nu am acești bani neavând nici un venit pot cere ore de munca in folosul comunității? Dacă se poate vă rog să î-mi spuneți și mie pașii care sunt de urmat.Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:12, 19 Iunie 2019
Puteti cere instantei sa va aprobe un ajutor public judiciar in materie civila conform prevederilor OUG nr. 51/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare.
Va trebuie sa depuneti la instanta documente care sa ateste venitul pe cap de membru de familie pe care il aveti.
Ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme:
a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, asistenței juridice și, după caz, a apărării, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim în justiție sau pentru prevenirea unui litigiu, denumită în continuare asistență prin avocat;
b) plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, cu încuviințarea instanței sau a autorității cu atribuții jurisdicționale, dacă această plată incumbă, potrivit legii, celui ce solicită ajutorul public judiciar;
c) plata onorariului executorului judecătoresc;
d) scutiri, reduceri, eșalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.
(extras din OUG 51/2008)

In speta, ajutorul public judiciar nu se acorda pentru plata cheltuielilor de judecata.
Nu se face munca in folosul comunității pentru asa ceva.
Ce proces a fost?
Este vorba de un proces penal.....se poate rezolva cumva neavînd venituri?Vă mulțumesc!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu se face munca in folosul comunității pentru asa ceva.
Ce proces a fost?

Ati fost condamnat sau ce a fost?

Alte discuții în legătură

Ajutor judiciar ionmircea ionmircea Se acorda ajutor judiciar pt. plata cheltuielilor de judecata ? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Laura Stamate Laura Stamate In cazul in care debitorul nu poate achita taxa de timbru aferenta unei contestatii la executare, care sunt alternativele si eventual procedura? (vezi toată discuția)
Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea ... Alina Avila Alina Avila Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea expertizelor medicolegale? (vezi toată discuția)