avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reconventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reconventionala

Am depus o cerere reconventionala cu 2 capete de cerere. Al 2-lea capat de cerere depinde de primul (daca primul se accepta,al doilea nu mai are obiect). Am platit taxa de timbru doar pentru primul. La primul termen de judecata instanta nu a zis nimic. Acum partea adversa a ridicat EXCEPTIA NETIMBRARII. Cum trebuie procedat in continuare? Pot solicita judecarea capatului de cerere nr. 1 , apoi sa platesc taxa de timbru si sa continui cu capatul 2 de cerere in acelasi proces ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:31, 19 Iunie 2019
Buna seara,
Ce a dispus instanta va trebui sa faceti.
Daca instanta va impune sa platiti pentru ambele capete atunci va trebui sa o faceti.
Nu se poate plati in functie de ce se dispune la un moment dat.
Depinde de mai multe lucruri.
Trebuie analizat dosarul pentru a se lamuri situatia.
De regula, orice capat de cerere trebuie timbrat.
Daca aveati 6 capete de cerere trebuia timbrat fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru otto2007 otto2007 va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: am dat in judecata asociatia de proprietari pt pretentii ( restituirea sumelor pretinse fara justificare legala, ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru calculata gresit voinea75 voinea75 Mi s-a pus in vedere sa completez taxa de timbru pana la urmatorul termen, atat mie cat si partii adverse intru-un proces de partaj. Aceasta taxa de timbru a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! o chemare în judecata, cu mai multe capete de cerere, ... smari smari Bună ziua! O chemare în judecata, cu mai multe capete de cerere, poate fi anulata pentru netimbrare, daca taxa de timbru nu a fost achitata pentru ... (vezi toată discuția)