Buna ziua.
Incepand cu 1 iunie 2019 am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere tiparit si completat/semant de mine respectiv chirias.
Inteeleg ca trebuie sa depun declaratia unica de venit pana la anul in 15 martie 2020 si ca nu mai este opbligatorie depunerea contractului de inchiriere la ANAF
Ce trebuie sa fac pana atunci ca sa fie totul legal, ca sa nu primesc vreo amenda/control ANAF sau reclamatie catre ANAF din partea vecinilor sau orice neplacere ?
Va multumesc!
Nu. Acum initial va trebui sa depuneti declaratia unica in care va declarati la finante acest venit cat si informatii despre contract, in maxim 30 de zile de la data semnarii contractului de inchiriere si aveti termen de plata pana pe 15 decembrie 2019 pentru a beneficia de acel bonus de 5% (bifati acest aspect in declaratie) sau pana la 15 martie 2020 pentru plata integrala.
urmare a declaratiei depuse de Dvs., finantele emit o decizie, pe care v-o comunica fie acasa, fie pe internet, daca aveti cont pe spv (spatiu privat virtual).
Declaratia unica
Pospisil
in anul 2018 am depus declaratia unica si am contribuit la CASS, plata a fost efectuata la ANAF, dupa care am fost sesizat ca am neclarificari in declaratie si ... (vezi toată discuția)