avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie ANAF inchiriere imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie ANAF inchiriere imobil

Buna ziua.
Incepand cu 1 iunie 2019 am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere tiparit si completat/semant de mine respectiv chirias.
Inteeleg ca trebuie sa depun declaratia unica de venit pana la anul in 15 martie 2020 si ca nu mai este opbligatorie depunerea contractului de inchiriere la ANAF
Ce trebuie sa fac pana atunci ca sa fie totul legal, ca sa nu primesc vreo amenda/control ANAF sau reclamatie catre ANAF din partea vecinilor sau orice neplacere ?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
adrian2656, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 16:49, 20 Iunie 2019
inregistrarea contractului de inchiriere la ANAF nu mai este obligatorie.
dar este posibila, daca solicitati.
Nu. Acum initial va trebui sa depuneti declaratia unica in care va declarati la finante acest venit cat si informatii despre contract, in maxim 30 de zile de la data semnarii contractului de inchiriere si aveti termen de plata pana pe 15 decembrie 2019 pentru a beneficia de acel bonus de 5% (bifati acest aspect in declaratie) sau pana la 15 martie 2020 pentru plata integrala.
Iar plata unde se face si pe baza caror documente ?
Vine factura acasa ?
urmare a declaratiei depuse de Dvs., finantele emit o decizie, pe care v-o comunica fie acasa, fie pe internet, daca aveti cont pe spv (spatiu privat virtual).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie unica pentru 2020 voicudamian voicudamian As dori sa stiu care este termenul limita de depunere a declaratiei unice pentru anul 2020 si care este termenul limita de plata a impozitului pe veniturile ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica Pospisil Pospisil in anul 2018 am depus declaratia unica si am contribuit la CASS, plata a fost efectuata la ANAF, dupa care am fost sesizat ca am neclarificari in declaratie si ... (vezi toată discuția)