Bună ziua vă rog să-mi spuneți și mie dacă după decesul tatălui meu,fiind copil înfiat cu toate drepturile,ce drepturi mi se cuvin.tatăl meu ma înfiat cu prima soție ulterior a divortat eu eram minor,legea ia dat si partea mea. sa recăsătorit cu actuala sotie au făcut cu bani de pe apartament casa unde a si decedat
Buna ziua,
Ati fost infiat doar de tatal dvs. sau si de prima sotie?
In cazul tatalui dvs... beneficiati de 3/4 din toate bunurile personale sau comune detinute de tatal dvs.
Mai exact...daca casa a fost cumparata in timpul casatoriei cu a doua sotie atunci dvs. si ceilalti frati din actuala relatie, casatorie, beneficiati de 3/4 din jumatate de casa, cealalta jumatate si 1/4 din jumatatea tatalui dvs. revenind actualei sotii. Mosteniti, impreuna cu ceilalti frati-daca exista, 3/8 din casa si eventualele bunuri comune avute da tatal dvs. si actuala sotie, dumneaei revenindu-i restul de 5/8.
Daca puteti dovedi ca banii cu care au cumparat aceasta casa provin din vanzarea unui bun propriu al tatalui dvs. (vanzarea aparteamentului...) puteti beneficia de o cota mai mare din casa.
Aceeasi regula se aplica si in cazul fostei soti, daca ati fost infiat si de dumneaei.
nu aveati nicio parte, bunurile erau ale sotilor si le-au impartit.
Dvs va mosteniti tatal, va trbui sa acceptati cuccesiunea prin declaratie la notar in termen de 1 ani de la deces. Ramane de vazut daca aveti ce mosteni..
Drepturi...
sweet1981
Doresc o lamurire in legatura cu urmatoarea problema...
Acum 14 ani parintii sotului meu au divortat si au impartit apartamentul cumparat in timpul ... (vezi toată discuția)