avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decizie nelegală și absurdă pentru program de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decizie nelegală și absurdă pentru program de vizită copii mici, din care unul sugar. Am nevoie de ajutor urgent, vă rog din suflet!

Buna ziua.

S-a pronuntat ieri divortul dupa 3 amanari de pronuntare... Din culpa comuna, de parca eu am fost de vina ca el m-a lovit si ma trata ce pe ultima carpa. Singura mea lupta castigata a fost domiciliul copiilor.
Dupa tot teancul de inscrisuri doveditoare aduse de mine la dosar in care am arata cat de mult il doare pe el in cot de copiii lui si cum se purta cu mine, tot el a fost cel avantajat de judecatoare cu un program de legaturi personale de neconceput, nemaivazut, nemaiuzit, de domeniul fantasticului.
A primit in fiecare saptamana ziua de miercuri sa ii ia pe amandoi copiii de la ora 17 la 20 si in plus:

Pt Matei (2 ani si 10 luni) a primit weekendurile pare din luna de vineri ora 18 pana duminica ora 19, jumate din vacanta de primavara, in anii pari o sapt de Craciun si in anii impari o sapt de Revelion, 3 saptamani in vacanta de vara pe care le poate face fragmentat dupa cum are el chef, de ziua lui de nastere.

Pt Diana (de 8 luni-alaptata, care nu mananca mai mult de 2 lingurite de mancare diversificata si care are multiple alergii alimentare) a primit in weekendurile pare sambata si duminica de la ora 10 la 19, fara prezentarea, Pastele in anii pari si Craciunul in impari si de ziua lui de la ora 10 la 20 pana face bebelusa 3 ani, iar apoi trece pe acelasi program ca Matei.

Am ramas socata cand am auzit asa ceva si mi-au dat instant lacrimile.

Fostul meu sot este departe de ceea ce reprezinta un tata bun. Nici nu stie varsta lui Matei, in actele de la dosar a scris gresit si ziua de nastere a copilului, despre bebelusa nu stie si nu il intereseaza nimic, nu m-a ajutat cu nimic in cresterea lui Matei cat am fost o familie, m-a agresat verbal si fizic intotdeauna in prezenta copilului fara sa ii pese de ceva, chiar si in strada, a mintit cu nerusinare la proces.

Este nespus de neglijent cand e cu copiii. Saptamana trecuta s-a jucat prosteste cu Matei si i-a luxat cotul si am ajuns la urgente, dupa cateva zile mi l-a adus cu acelasi cot julit in ultimul hal pt ca a cazut cu tricicleta in parc (baietelul spune ca a cazut de pe o roata mare si a ametit), vine si il ia pe copil cu duba lui de la munca cu 2 locuri, pe scaunul din dreapta, fara scaun aute de copii, baietelul are un dinte din fata ciobit la un colt si mi-a spus ca a pus tati frana cu bmw-ul si ca a dat cu gura de masina, mi-l aduce murdar, mort de sete si nemancat.

Sambata acum l-am lasat singur 4 ore la mine acasa cu amandoi copiii si am lasat pornit un reportofon spion si cand am ascultat inregistrarea am descoperit ca bebelusa a urlat 3 ore pana a adormit de epuizare (desi o alaptasem inainte de plecare si ii lasasem 3 feluri de mancare pt ea), iar Matei a plans dupa mine 15 minute pe ceas si tipa la tatal lui sa ma sune sa vin inapoi. L-am intrebat cum s-a descurcat in cele 4 ore cu copiii si a spus ca totul a fost perfect.
Si l-am mai intrebat ce se face in cele 9 ore de program daca bebelusa vrea sa suga, daca ii cresc lui 2 tate (scuzati-mi exprimarea) cu lapte si ii da el sa suga, iar raspunsului lui, ranjind, a fost ca are deja una care da ceva ce seama tot cu un lapte. Libidinosul!!!

Asa stau copiii mei cu el si eu acum trebuie sa il las pe Matei care nu a stat o zi fara mine sa doarma la tatal lui acasa si sa las bebelusa alaptata toata ziua cu tatal el incapabil sa se ocupe de vreunul din ei. Decizia este executorie de la pronuntare si apel in 30 de zile de la comunicare.
Eu nu vreau sa i-l dau pe Matei sa doarma la el fara sa ma vada 3 zile pt ca il nenorocesc pe copil dpdv psihologic nefiind pana acum despartit de mine niciodata si in niciun caz nu vreau sa ii dau bebelusa toata ziua ca sa moara de foame si sa o duca direct la urgente cu hipoglicemie si deshidratare.

Nu stiu unde sa ma duc, ce sa fac, la cine sa apelez. Trebuie sa fac ceva urgent sa anulez executarea deciziei...protectia copilului, autoritatea tutelara, presedintele judecatoriei, ministrul justitiei, ma duc si la presedintele tarii daca e cazul si pe luna, imi dau un rinichi si jumate de ficat, fac absolut orice.

Am nevoie de ajutor urgent.
Va rog din suflet!
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exercitați calea de atac a apelului (motivați-l magistral), înarmați-vă cu multă rabdare și luptați pentru schimbarea programului de vizită!
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
APEL si angajare avocat.
Atentie, puteti sa solicitati si o evaluare psihologica a relatiilor dintre tata si minorul mai mare.
Va sfatuiesc sa nu incercati sa va razbunati pe tata prin copii ca nu ar fi cel mai bun lucru.
Un program de vizita oricum va obtine foarte probabil.

Aceste procese sunt bazate pe un sablon...in marea majoritate a cazurilor...

Daca copilul ar suferi de foame si ar putea avea probleme medicale este un lucru care trebuie dovedit in instanta.

Daca vreti sa cautati opinii obiective cautati avocat care sa fie impartial precum ar fi judecatorul cauzei sau...asa cum ar trebui sa fie...judecatorul...
Daca ar observa ca ati avea dreptate ar putea cauta tot felul de variante care sa va ajute in masura in care ajutorul v-ar conveni...

Solutii se gasesc de fel dar nu cred ca va dati seama ce ar urma daca vreti neaparat ceva...

De principiu, nu ati avea sanse in apel decat daca va judecati la un mod foarte sofisticat dar nu va fi de ajuns doar atat...deoarece sablonul este sablon...ca regula de baza...
Trebuie sa va pregatiti pentru multi ani de litigii si depinde daca rezistati din toate punctele de vedere...
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Av. Gabriel Klein Kiritescu
Nici prin gand nu imi trece asa ceva. Nu doresc razbunare, doresc doar corectutudine. Copiii nu sunt o marfa si nu doresc sa fie traumatizati, mai ales de catre mine. Insa dpmdv nu este nimic legal in aceasta decizie privind copiii atat de mici, unul alaptat, tatal cu un comportament indoielnic.

S-a solicitat la dosar si nu a fost aprobata expertiza psihologica.
Copilul este ok cu tatal lui cat sunt eu in preajma, sau daca sunt ei doi iesiti in oras la locuri de joaca speciale pt copii (avand ocupatie isi distrage atentia si uita de mine pt acele cateva momente) si probabil si la tatal lui acasa in scurtele vizite pe care le are cand sta doar la desene la tv sau pe telefon, insa cand vine vorba de satisfacerea nevoilor normale (hranit, spalat, adormit, consolat cand pateste ceva etc), copilul doar la mine vine si in mine are incredere.

S-a ajuns asa pt ca tatal lui nu s-a implicat cu nimic in cresterea lui si copilul il vede doar ca pe un partener de joaca. Baietelul nu adoarme daca nu stau eu langa patul lui ca sa ma tina de mana. Faptul ca va merge asa brusc la el acasa ma sperie si ma face sa cred ca cel mic poate sa sufere un soc cand vine seara si nu e mama langa el ca sa il pregateasca pt somn si sa il adoarma (lucruri pe care doar eu le-am facut zilnic de cand s-a nascut baietelul, adica de 2 ani si 10 luni).

Pe bebelusa sigur o baga in spital pt ca ea efectiv refuza alimentele solide din cauza problemelor medicale si momentan cere sa fie alaptata si la interval de 1 ora intre mese.
Voi cauta sa merg cu baietelul si la un psiholog pt copii ca sa ne ajute sa gestionam situatia corespunzator si sa incerc sa reduc din stresul care va urma pt el, insa saptamana urmatoare miercuri si in weekend el trebuie sa ia copiii si cum pot sa ii dau stiind ca le fac rau? Exista vreo posibilitate sa nu se execute sentinta pana nu se judeca apelul si sa pastram in continuare program de legaturi primit prin ordonanta?

@CLAUDIU LASCOSCHI
Sablonul acesta da bebelusul alaptat 9 ore tatalui?
Am vazut sablonul clasic. Este de 2 weekenduri pe luna. Chiar si in sala de judecata inainte procesului meu. Doi adulti obisnuiti care nu se mai inteleg, se despart iar tatal primeste program de doar 2 weekenduri pe luna, fara vacante, fara nimic altceva pt un copil de 9 ani... 9 ani!!! Program dat de aceeasi judecatoare si fara sa existe violenta in familie, ci doar infidelitatea mamei.
Cum se poate la mine asa ceva? El a primit si fiecare zi de miercuri... Ca sa fiu cu copiii arestata la domiciliu si la cheremul lui.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Întrebare:
Avocat ați avut în acest proces?

Alte discuții în legătură

Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotărârii judecătorești privind minorii și alienare parentală din partea tatălui, plus comportament violent față de mine: ce pot face în situația asta? Raluka b Raluka b Ce anume pot face in situatia in care desi, dupa divort timp de 2 ani jumatate tatal nu s-a preocupat de copii, apoi solicita in instanta un program foarte ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)