avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor

Ce drepturi are un parinte asupra copilului, atâta timp cât nu a contribuit cu nimic la creșterea lui de când a venit pe lume.. Iar acum e plecat din țară amenințând că la întoarcere îmi va lua copilul.
Are dreptul ca orice părinte însă nu va putea lua copilul decat în vizită în aceste condiții.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va mulțumesc pentru răspuns. Însă copilul are 1 an și trei luni. De ce are drepturi ca părinte daca obligațiile nu și le asumă?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai credeti si dvs in toate amenintarile.
Dati-l in judecata pt ca locuinta copilului sa fie la dvs si sa plateasca pensie. Sfatuiti-va cu un avocat daca aveti motive intemeiate pt a cere ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca.
Dacă reușiți să-i dovediți dezinteresul cu prvire la creșterea și educarea minorului, veți putea obține inclusiv exercitarea autorității părintești în mod exclusiv!
Stabilirea domiciliului la dvs și pensie de întreținere veți obține clar!
Sfatul meu este sa mergeti la avocat ca sa se analizeze oportunitatea deschiderii unui proces.Sunt situații în care strategia tactică avocatiala nu recomandă deschiderea unui proces.
Este posibil sa dureze 2 ore analiza cazului în întregul.sau pentru a putea intelege toate aspectele.
Doar daca vreti neaparat sa deschideți proces fără să va intereseze nicio strategie puteti sa mergeți la avocat pentru 5 minute ori 10 minute...in vederea deschiderii procesului.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă ... Ani.74 Ani.74 Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă de 2 ani jumătate atâta timp cât nu l-a interesat până acum de el? Nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara simonaandree simonaandree Am o fetita de 3 ani si doresc ajutor financiar din partea tatalui fetitei.nu am foat casatoriti a recunoscut copilul la starea civila fiind pe numele lui si ... (vezi toată discuția)
Copil Madalinalylyana Madalinalylyana I se poate da custodia tatalui daca copilul are 2 luni si suge la piept ? (vezi toată discuția)