avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatie locatar sau administratie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatie locatar sau administratie?

Buna ziua,
Se schimba coloanele verticale (principale) de apa din bloc, angajatii unei firme urmand sa treaca pe la fiecare apartament, sa decupeze masca tevilor verticale de la bucatarie si sa schimbe tevile.
Eu insa am in bucatarie mobila realizata pe comanda, prinsa de perete si in care e incastrata chiuveta si celelalte elemente din bucatarie.
Care este legalitatea ca sa mi se taie mobila la bucatarie (sau eu sa fiu obligat sa fac asta) si sa mi se sparga faianta, operatiuni care pe mine ma vor costa si vor afecta calitatea mobilei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIRCEA KIRITESCU , utilizator 13:39, 25 Ianuarie 2021
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avănd in vedere că se schimbă coloanele pricipale din bloc trebuie să acceptați accesul la schimbarea coloanelor . Prin lege nici un proprietar nu are voie să blocheze accesul la schimbarea coloanelor principale . Orice blocare prin zidirea sau mascare se va reface pe cheltuiala proprietarului .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv ca proprietar aveti dreptul sa solicitati executarea inlocuirii instalatiei parte comuna in aceiasi pozitie ca cea care se indeparteaza astfel incat sa nu fie necesara interventia asupra mobilei
Normal pentru inlocuire instalatie verticala ar trebui sa se intervina strict la nivelul t-ului de imbinare respectiv sa se sparga 1,2 placi faianta fara a se intervenii asupra mobilei
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate AELEMARAC, ce faceati daca se fisura o teava de apa/ scurgere in partamentul dvs. la nivelul plafonului? Cum o rezolvati cu mobila?
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
MIRCEA KIRITESCU, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un vecin care impiedica accesul la tevile comune adiushu adiushu Buna seara.Am o problema cu vecinul de la parter din cauza caruia teava de scurgere de la bucatarie nu poate fi schimbata. De cateva luni scurgerea la ... (vezi toată discuția)
Tevi-bun comun sau nu sonya33 sonya33 buna ziua, pe 30.12.08 a venit dimineata la usa mea administratorul blocului cu un instalator motivand k la bucatarie la mine curge apa; eu verificand cu mana ... (vezi toată discuția)