avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere cetatenie cetatean israelian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere cetatenie cetatean israelian

Buna ziua. Logodnicul meu este cetatean israelian si ar dori sa obtina cetatenia romana dar nu stim exact care sunt conditiile de obtinere a acesteia. Precizez ca a terminat facultatea de medicina generala in constanta (6 ani). O cunostinta ne a spus ca statul roman il poate plati ca pe un cetatean roman daca va munci la spital in romania, daca ne vom casatori pe teritoriul romaniei. Stiam ca exista o lege care spune ca cetatenii straini care vor sa isi faca rezidentiatul in romania vor trebui sa plateasca o taxa anuala (~5000€).
Pe scurt ma intereseaza pasii si conditiile pt obtinerea cetateniei si daca este adevarat faptul ca daca ne casatorim pe teritoriul romaniei, logidnicul meu va fi platit pt rezidentiat, nu va plati el acea taxa anuala.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru obtinerea rezidentei de catre un cetatean israelian nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua! Am si eu o intrebare: este vorba de un cetatean israelian, care are o viza D/AS si in curand ii va expira. Am facut procedurile pt obtinerea ... (vezi toată discuția)
Rezidenta perrmanenta-certificatul de inregistrare-c.i. ContSters88413 ContSters88413 Sunt cetatean Grec, medic rezident(cu taxa) si de 9 ani in Bucuresti. Dupa ce imi finalizez specialitatea as vrea sa ma stabilesc definitiv in Romania. As ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pentru rezidentiat paunica paunica Buna ziua, Un cetatean strain de etnie romana, bursier al statului roman ata pe timpul facultatii de medicina cat si ulterior pe timpul rezidentialtului, daca ... (vezi toată discuția)