avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DIVORT SI DREPT DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DIVORT SI DREPT DE PROPRIETATE

Buna seara! Am achizitionat o casa modesta la tara dupa introducerea divortului , vanzatorul se grabea, Am facut un credit bancar pe numele meu pe care il voi plati doar eu. Pe actul de vanzare cumparare am semnat doar eu ca si cumparator dar e specificat ca sunt casatorita. Are drept actualul sot care nu munceste si nu plateste acest credit? cUM sa fac sa nu aiba niciun drept ? Va rog un sfat.... Pe cerea de divort avocatul a specificat: ca urmeaza sa fac acest credit pe care il voi plati doar eu si ca demult traim separati, regimul matrimonial este separat. Va multumesc mult!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Grozav avocat! Pentru separația de bunuri trebuie să încheiati o convenție matrimonială.
Buna ziua,
Inteleg ca aveti un avocat deci el va poate sfatui in toate avand TOATE datele necesare.
Ne spuneți că ar exista regimul separației de bunuri, ați optat pentru acest regim la încheierea căsătoriei? ? Pentru că dacă este așa, casa pe care ați cumpărat-o este bunul dvs. propriu. În caz contrar, soțul ar putea emite pretenții, în virtutea legii, care prezumă o contribuție egală a soților la dobândirea bunurilor în timpul căsătoriei.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, nu mai deschideti subiecte noi pe aceeasi tema ca nu intelege nimini care e problema dvs si nu veti putea fi ajutata asa, in vreun fel.


E adevarat ca regimul matrimonial inceteaza la data introducerii cererii de divort, insa el trebuie lichidat si asta se face la notar prin intelegere cu sotul sau in instanta si oricum ar fi, va costa.

art 385 (1) În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.
(2) Cu toate acestea, oricare dintre soţi sau amândoi, împreună, în cazul divorţului prin acordul lor, pot cere instanţei de divorţ să constate că regimul matrimonial a încetat de la data separaţiei în fapt.

art 320
În caz de încetare sau de schimbare, regimul matrimonial se lichidează potrivit legii, prin bună învoială sau, în caz de neînţelegere, pe cale judiciară. Hotărârea judecătorească definitivă sau, după caz, înscrisul întocmit în formă autentică notarială constituie act de lichidare.

Nu se pune problema ca sotul sa primeasca vreo cota sau drept din casa, insa mai aveti de indeplinit niste formalitati care costa pt a rezulta si din acte ca sunteti singurul proprietar.


in momentul asta, daca ati vrea sa vindeti ( dupa ce achitati creditul), nu puteti pt ca din acte, bunul e prezumat a fi comun, fiind casatorita la data cand ati cumparat.

Vad ca aveti avocat la divort, cu el sa va sfatuiti despre lichidarea regimului matrimonial, poate cere odata cu divortul.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
Multumesc mult pentru incurajare. Sunt la capatul puterilor.....poate gasesc dreptatea...

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, va prezint o speta in urma careia va rog, cu respect, sa-mi raspundeti la doua intrebari. In cursul anului 2o11 am divortat de sotie in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa ma ajutati cu un raspuns. nu sunt inca ... ildifree67 ildifree67 Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Nu sunt inca divortat si vreau sa imi vand masina si sa cumpar in rate alta. Mentionez ca masina este pe numele ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am un partaj cu fosta soție, ea a plecat de la domiciliu ... Claudiu 333 Claudiu 333 Bună ziua,am un partaj cu fosta soție ia a plecat de la domiciliu copiii raminind cu mine după o lună a băgat divorțul înainte să plece eu am făcut un ... (vezi toată discuția)