Bună seara, am primit un preaviz de concediere in care se menționează că la sfârșitul lui,adică pe 5 iulie, se va emite decizia de concediere. Am fost la avocat, pentru că vreau să contest această concediere .Mi-a spus că pot contesta decizia până la 5 iulie,pentru că concedierea își produce efectele din momentul comunicării ei....Vă rog să îmi spuneți dacă e așa.
Salariaţii concediaţi au dreptul să conteste decizia angajatorului în termen de 30 zile calendaristice de la momentul comunicării deciziei de concediere.
V-a mintit acel avocat , decizia de concediere se contesta la Tribunalul in raza caruia domiciliati in termen de :
- 30 de zile , daca vorbim despre desfacerea disciplinara c .i.m.
- 45 de zile, daca vorbim despre alte tipuri de concediere.
Termenul curge de la data comunicarii deciziei de concediere.
Mulțumesc. La mine e vorba despre o concediere disciplinară. Am primit trei avertismente scrise, nu s-a făcut cercetarea disciplinară. E de ajuns pentru a putea contesta concedierea?
Daca nu s-a efectuat cercetarea disciplinara, acest lucru este motiv de nulitate absoluta.
Art. 251 C.mun.
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
...