avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Bună seara, am primit un preaviz de concediere in care se menționează că la sfârșitul lui,adică pe 5 iulie, se va emite decizia de concediere. Am fost la avocat, pentru că vreau să contest această concediere .Mi-a spus că pot contesta decizia până la 5 iulie,pentru că concedierea își produce efectele din momentul comunicării ei....Vă rog să îmi spuneți dacă e așa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:26, 28 Iunie 2019
Salariaţii concediaţi au dreptul să conteste decizia angajatorului în termen de 30 zile calendaristice de la momentul comunicării deciziei de concediere.
V-a mintit acel avocat , decizia de concediere se contesta la Tribunalul in raza caruia domiciliati in termen de :
- 30 de zile , daca vorbim despre desfacerea disciplinara c .i.m.

- 45 de zile, daca vorbim despre alte tipuri de concediere.

Termenul curge de la data comunicarii deciziei de concediere.
Mulțumesc. La mine e vorba despre o concediere disciplinară. Am primit trei avertismente scrise, nu s-a făcut cercetarea disciplinară. E de ajuns pentru a putea contesta concedierea?
Termenul este de 30 de zile .

Daca nu s-a efectuat cercetarea disciplinara, acest lucru este motiv de nulitate absoluta.

Art. 251 C.mun.
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie sanctiune maria_mirela maria_mirela Buna ziua, Am primit o penalizare de 100 lei, despre care am auzit din gura in gura , nu mi s-a inmanat nimic deocamdata (fapta comisa pe data de 2-10-2014 ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara victor11 victor11 Buna ziua. Se poate sanctiona un angajat, in urma unei abateri disciplinare fara ca acesta sa fie audiat de comisia de disciplina ? Exemplu : angajatul ... (vezi toată discuția)
Decizie, avertisment. În urma unui proces verbal în care se ... LOPY LOPY Decizie, avertisment. În urma unui proces verbal în care se constată de către angajator (privat) și un angajat , ce au semnat procesul verbal, am luat la ... (vezi toată discuția)