Imi puteti explica va rog cand se poate cere eliberarea conditionata?
Prietenul meu are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si 4 luni de inchisoare avand in vedere ca a fost arestat pe domiciliu 11 luni si pe data de 26 iunie 2019 a fost incarcerat.
Puteti sa imi explicati va rog cand putem cere eliberarea conditionata? cu conditia ca o sa munceasca si o sa faca tot posibilul sa se implice in tot pentru acest beneficiu.
Si se mai pot scrie carti pentru deducerea din pedeapsa?
Liberarea conditionata se dispune cand cel condamnat a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani. Pentru examinarea situaţiei fiecărui condamnat cu privire la îndeplinirea condiţiilor cerute de lege. în fiecare penitenciar funcţionează o comisie pentru liberarea condiţionată, care face propuneri în acest sens. Cererea poate fi formulată şi direct de către condamnat, Comisia formulează propuneri de liberare condiţionată a persoanei condamnate ţinând seama de:
a) fracţiunea din pedeapsă efectiv executată şi de partea din durata pedepsei care este considerată ca executată, conform art. 96 din lege;
b) regimul de executare a pedepsei privative de libertate în care este repartizată;
c) îndeplinirea obligaţiilor civile stabilite prin hotărârea de condamnare. în afară de cazul când dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească;
d) conduita persoanei condamnate şi eforturile acesteia pentru reintegrare socială, în special în cadrul muncii prestate, al activităţilor educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii şcolare şi al formării profesionale, precum şi responsabilităţile încredinţate, recompensele acordate şi sancţiunile disciplinare aplicate;
e) antecedentele sale penale.
Comisie liberare
alinaali
Buna ziua.prietenul meu a fost condamnat la un an si 4 luni de inchisoare cu executare in ianuarie pentru conducere fara permis fapta fiind facuta in anul ... (vezi toată discuția)