avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii primari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii primari

Daca mai lucrez un an in invatamant si ma voi pensiona si am 68 de ani pot primi indemnizatia de primar si viceprimar ? Multumesc pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: cristeaion , utilizator 20:53, 9 Iulie 2019
Potrivit legislatiei adoptate, persoanele care începând cu anul 1992 au deținut calitatea de primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte al consiliului județean și care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, ale vârstei standard de pensionare redusă aşa cum sunt prevăzute de legislația privind sistemul de pensii publice sau cele prevăzute de alte legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizaţie lunară pentru limită de vârstă.
Dupa incetarea mandatului de primar sau viceprimar , deci ? Va multumesc frumos pentru lamuriri .
Dupa incetarea mandatului de primar sau viceprimar .
UNDE GASESC MODALITATEA DE ACORDARE ? CE DOCUMENTE SE DEPUN SI UNDE ? IN MONITOR NU AM GASIT . MULTUMESC
Cererea se depune la unitatea administrativ teritoriala pe raza careia v-ati exercitat mandatul. Inca nu a aparut procedura si metodologia de aplicare , care se va aproba prin Hotarare a Guvernului.

Alte discuții în legătură

Salariul luat in calcul la stabilirea pensiei speciale pentru primari. florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Unui primar care a avut doua mandate- ultimul in 2012- la stabilirea pensiei speciale se ia in calcul salariul avut atunci, sau salariul actual al primarului ... (vezi toată discuția)
Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Pensie speciala eupatricia eupatricia Bună seara. Dacă am fost viceprimar în perioada 2012-2016 pot depune dosar pentru pensie speciala? (vezi toată discuția)