O furtună puternică a făcut să cadă o bucată de sticlă de la balconul meu pe o mașină. Proprietarul mașinii are pretenția să plătesc reparația și spune că va merge în instanță, ce am de făcut?
Bună seara, locuiesc la etajul 4,din 4 al unui bloc și in urma unei furtuni puternice care a făcut numeroase pagube în orașul meu și nu numai, de la mine de la balcon s-a desprins o bucata de sticla și a căzut pe o mașină care era parcata lângă bloc,deși nu locuiește în acest bloc, avariind-o destul de tare. Vreau să vă întreb cine este vinovat în această situație, proprietarul mașinii are pretenția ca eu să plătesc costul reparației mașinii, dar mie nu mi se pare corect, deoarece nu ma consider vinovată și spune că va merge în instanță. Va rog frumos să îmi spuneți ce am de făcut în această situație. Vă mulțumesc anticipat.
Buna ziua,
Daca geamul va apartine...trebuie sa platiti...dar puteti invoca si forta majora (conditiile meteo-mai ales daca au mai fost si alte pagube cauzate de furtuna)...dar si faptul ca locul pe care a parcat nu este loc de parcare ( daca a parcat intr-o zona unde nu sunt locuri de parcare marcate...).
Daca se adreseaza insttantei...discutati cu un avocat...
Nu probele sunt problema se gasesc martori,poate a făcut și niste planșe foto sau un proces verbal de constatare a daunelor.Singura soluție în cazul unui proces este invocarea unor circumstanțe care sa înlăture răspunderea civilă delictuala cazul fortuit sau forta majora.Nu contează unde a parcat,daca locuia sau nu în zona(era alta situatie daca parca într-o zonă în care se făceau lucrări sau exista un avertisment de genul pericol cădere turturi,desprindere fatada etc).O sa aveti nevoie în mod cert de un avocat nu e genul de proces care poate fi soluționat cu sfaturi si copierevde modele astfel cum visează multi justitiabili.
Se activează răspunderea civilă delictuală în varianta răspunderii pentru lucrul aflat în proprietatea sau posesia dvs.
Însă vă veți putea apăra invocând forța majoră, drept cauză exoneratoare de răspundere!
Copac cazut
Daca un copac a cazut pe masina (autoturism) distrugând-o 70%, iar cauza caderii a fost o furtuna puternica, cine este raspunzator de paguba creata? Auto a ... (vezi toată discuția)