O furtună puternică a făcut să cadă o bucată de sticlă de la balconul meu pe o mașină. Proprietarul mașinii are pretenția să plătesc reparația și spune că va merge în instanță, ce am de făcut?
Bună seara, locuiesc la etajul 4,din 4 al unui bloc și in urma unei furtuni puternice care a făcut numeroase pagube în orașul meu și nu numai, de la mine de la balcon s-a desprins o bucata de sticla și a căzut pe o mașină care era parcata lângă bloc,deși nu locuiește în acest bloc, avariind-o destul de tare. Vreau să vă întreb cine este vinovat în această situație, proprietarul mașinii are pretenția ca eu să plătesc costul reparației mașinii, dar mie nu mi se pare corect, deoarece nu ma consider vinovată și spune că va merge în instanță. Va rog frumos să îmi spuneți ce am de făcut în această situație. Vă mulțumesc anticipat.
Bucata de sticla este geam, sau altceva? Daca e geam, a fost montat in baza unui proiect si a unei autorizatii de construire, de firma specializata, care a oferit garantia lucrarii, sau a fost o improvizatie facuta de persoane necalificate?
Unele balcoane au imprejmuirea din sticla, nu zid, din "fabrica". Probabil asa e si balconul user-ului ... nu e cazul de proiect, autorizatie de construire, improvizatie facuta de necalificati ... doar cele de la "facerea blocului" ...
In astfel de situații,
1.sunteți exonerată datorita fenomenelor atmosferice sau a calamităților naturale invocând forța majoră.
2. Cu siguranță, autoturismul nu se afla într-o parcare autorizată.
Orice avocat va poate ajuta, insa doar in momentul in care sunteti chemata, ori la negociere, ori in instanta.
Toate cele bune.
avocatmaria
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Depinde de situația concretă! Luați legătura cu un avocat care sa evalueze concret situația!
Și Dvs aveți obligații sa nu puneți in pericol pietonii !
Depinde ce i cu acea bucata de sticla
Dumi54
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu puteti merge in instanta cu supozitii. Majoritatea balcoanelor au fost inchise cu tamplarie de aluminiu sau PVC fara niciun fel de aprobare. In cazul de fata, sunt o multime de amanunte care fac sa se incline balanta intr-o parte sau in cealalta. Consultati un avocat.
Copac cazut
Daca un copac a cazut pe masina (autoturism) distrugând-o 70%, iar cauza caderii a fost o furtuna puternica, cine este raspunzator de paguba creata? Auto a ... (vezi toată discuția)