avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa de habitat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa de habitat

Buna seara.

Am contestat mai multe hotarari ale unui Consiliu Local din judetul Dambovita privind taxa de habitat.
Am trimis prin posta cu confirmare de primire cererea si copii dupa mai multe documente (facturi Electrica, taxa de timbru - 50 lei, s.a.).
Cererea a ajuns la instanta, dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Dambovita.
Am cerut judecarea in lipsa.
Primul termen a fost programat pentru 18.06.2019, s-a amanat pentru 25.06.2019, apoi pentru 02.07.2019.
In tot acest interval, de la inregistrarea dosarului si pana la termenul din 02.07.2019, nu am primit nicio informare scrisa de la Tribunalul Dambovita.
Pe 02.07.2019, pe portal.just.ro, la dosarul in care sunt parte, a fost afisat urmatorul mesaj: "Repune cauza pe rol şi pune în vedere reclamantului să depună la dosarul cauzei originaul taxei de timbru deja achitate, de 50 lei şi să completeze taxa judiciară de timbru cu 150 lei astfel cum i s-a pus în vedere anterior. Termen cu citare părţi 24.09.2019. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi 2.07.2019".
Nu inteleg de ce trebuie sa platesc mai mult de 50 de lei in privinta taxei de timbru.
Ma gandesc ca taxa de timbru a fost calibrata in functie de suma acumulata si neplatita in contul taxei de habitat.
Mentionez ca pe facturile Electrica sunt afisate sumele pentru habitat, care probabil insumate se apropie sau depasesc 200 de lei.
N-am achitat nicio taxa de habitat intrucat nu locuiesc in locuinta pe care o detin in provincie, eu avand domiciliul in Bucuresti de la momentul nasterii.
De altfel, n-am consum de energie electrica de mai multi ani la adresa imobilului pe care-l detin in provincie, fapt confirmat de facturile Electrica.
Ce ar trebui sa fac? Intentionez sa platesc diferenta de 150 de lei si sa ma prezinta la urmatorul termen, programat pe 24.09.2019, cu chitantele in original pentru cele doua sume, 50 si 150 lei, asa cum a cerut instanta.
Pe de alta parte, vreau sa completez cererea initiala cu solicitarea rambursarii sumei de 200 de lei reprezentand intreaga suma platita pentru taxa de timbru.
Multumesc anticipat pentru sugestii sau sfaturi.
Seara buna.

Alte discuții în legătură

Taxa timbru pentru o cerere in contecios administrativ a13 a13 Vreau să atac în contecios administrativ la Tribunalul Dâmbovița o hotărâre a Consiliului Local Cornațelu pe subiectul taxei de habitat. Cât este taxa ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat eugen2011 eugen2011 Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat, somatie de plata buna ziua. mama, care are domiciliul permanent in bucurești, ... a13 a13 Buna ziua. Mama, care are domiciliul permanent in București, a primit de la poștaș un plic recomdant trimis de Primăria Braniștea din județul ... (vezi toată discuția)