Vreau să divorțez după 25 de ani de căsătorie, timp în care mi-am lăsat serviciul ca să-l însoțesc la post în străinătate. Soțul spune că nu am dreptul la nimic, cum se face partajul în această situație?
cum se face partajul in cazul in care as divorta de sotul agresiv cand suntem casatoriti de 25 de 25 ani si l-am insotit la post in strainatate ca persoana cu statut diplomatic , el avand loc de munca iar eu in calitate de sotie - am fost casnica , neavand drept de munca fara cetatenia tarii respective ? In timpul casatoriei a cumparat un ap.de 3 camere in bucuresti si a strans bani in conturi personale , 3 din ele sunt pe numele meu dar wl ma ameninta ca , nelucrand acolo nu am drept la nimic.Prexizez ca nu am nici drept de pensie pt
ca insotindu-l la post in strainatate , mi-am lasat serviciul .
Discutați cu un av in mod cert aveti dreptul la un procent ,munca în gospodărie.,creșterea minorului va îndreptățesc la un procent.Oricum finalizati divorțul,țineți de bani daca sunt pe numele dvs ,nu va lăsați păcălița cu schimburi sau propuneri în genul ca va ,,acorda"divortul și sa i dati bănutii etc.
Daț valență sfaturilor colegului meu, cu mențiunea că dacă intentați dvs acțiunea și se dispune desfacerea căsătoriei din culpa soțului, veți putea obține inclusiv o prestație compensatorie!
avocatmaria
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu va temeți de ceea ce spune soțul! Deschideți acțiune de divort ! Aveți șanse mari sa ieșiți mai bine decât soțul din acest divort, posibil și cu o întreținere din partea soțului!
gi-jane2
Moderator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Pensie de intretinere nu veti obtine, iar prestatie compensatorie doar daca dovediti culpa lui exclusiva la divort.
Ar fi mai bine daca l-ati invita la cabinetul unui mediator sau avocat, poate ajungeti la o intelegere in ce priveste divortul si partajul.
In realitate sunteti intr-o situatie proasta.. cota dvs la partaj va fi mica, iar daca acuma poate sunteti in putere si va puteti angaja, nu cred ca veti putea obtine pensie, nici mai tarziu.
In primul rand, asigurati-va ca nu are acces la contul de bani....daca e imputernicit, scoateti-l!! Apoi, pentru a evita impartirea banilor la divort cu sotul, scoateti cash banii dvs. si punetii la ''saltea''! Asta pana a intenta divort...si preferabil cu cat mai multe luni inaintea divortului, ! Asta daca vina exclusiva a divortului e el..ca o razbunare!! Daca nu, aveti obligatia imorala a impartirii banilor pe jumate! Succes...