Salutare, am 16 ani si am fost acuzat de inselatorie pe olx.
Acum ceva timp in urma (nu a trecut mai mult de o luna) am pus un anunt cum ca vand un MicroSD (card) pentru o orga la pretul de 100 euro, m-a sunat un domn precum ca ar vrea sa achizitioneze cardul, am vorbit la telefon cu el si ne-am inteles, i-am cerut sa imi trimita adresa lui pe olx. Ok, zis si facut, a doua zi am ambalat cardul si am depus coletul la posta. Peste 1 saptamana imi spune domnul respectiv precum ca nu a primit ceea ce trebuie si daca nu-i returnez banii inapoi in maxim 2 zile depune plangere penala la politie (tin sa precizez ca dupa ce mi-a zis prin sms ca nu a primit ceea ce trebuie a inceput sa ma sune insistent, ma ameninta si imi adresa injurii, eu i-am blocat numarul pentru ca nu mai suportam deranjul).
Tin sa precizez: In anunt nu erau poze cu cardul pe care urma sa-l primeasca, respectivul nu a cerut nici o poza cu ce trebuie sa primeasca, respectivul ma ameninta cu plangerea penala, imi adreseaza injurii.
Eu cu el m-am inteles ca trebuie sa primeasca un card, nu a cerut poze la produs, nu a cerut nimic! Doar a sunat, mi-a dat adresa si am trimis cardul!
Ce trebuie sa fac? Patesc ceva? Poate sa dovedeasca cu ceva ca nu a primit ceea ce trebuie? Trebuie sa imi fac griji?
*edit: Am uitat sa precizez ca respectivul imi spune, citez "ai belit-o, o sa iti cer de 5 ori mai mult". Imi da de inteles ca are pretentii la mai multi bani inapoi daca se dovedeste ca am dat "teapa".
Păi ati trimis cardul sau nu? Ca va tot referiți ca nu a cerut poze... plata bănuiesc că s-a făcut ramburs... si putea verifica... dacă ulterior nu i-a plăcut culoarea... asta e... :)
Da, am trimis cardul. Probabil este cineva care cumpara produse de pe OLX si dupa ameninta cu plangerea daca nu primeste banii inapoi.
Sincer, nu am fost sesizat de nimeni si nici chemat nicaieri! Au trecut 3 saptamani de atunci..
Altceva incearca oamenii sa va intrebe si ar fi bine sa fiti sincer: ati trimis un card functional? cardul putea fi utilizat pentru orga (asa cum ati specificat in prima postare)?
Daca raspunsul este DA si doar nu i-a placut culoarea, atunci dormiti linistit. Daca cumva va mai face neplaceri sau va suna, inregistrati-l si mergeti dvs. la politie si depuneti plangere.
Din moment ce dvs. nu l-ati pacalit, aveti 0 motive de ingrijorare.