Unul din colegi este casatorit civil cu o doamna de cetatenie filipineza, care dispune de drept de sedere / munca in Romania, dar nu este angajata. Este posibil ca aceasta sa devina co-asigurata pentru colegul nostru si, daca da, in ce conditii / ce documente sunt necesare?
In speta, se aplica art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006.
Acte:
- act de identitate;
- documente care sa ateste relatia de rudenie sau casatoria cu persoana asigurata;
- documente eliberate de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile;
- o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii;
- o declaratie pe propria raspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declara ca are in intretinere persoana respectiva.
Mai intrebati si la Casa de Asigurari de Sanatate.
Cass
fanica56
Buna ziua, as dori sa stiu daca sotul este pensionar si eu casnica (mai am pana la pensionare) am dreptul sa mai fiu coasigurat la CASS sau trebuie dupa noul ... (vezi toată discuția)
Coasigurat
chiroboceamihai
sunt asigurat casaopsnaj din 2004 .dupa decesul tatalui mama a beneficiat 6 luni de pensie de urmas. in momentul de fata nu are nici un venit nu are firma ... (vezi toată discuția)