Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea problema. Pe 20.06.2017 am platit, pe baza unei facturi proforme (intracomunitare), valoarea unor utilaje in suma de 117000 euro la cursul din acea data. Ulterior , pe 21.07.2017,am primit si factura, data la care am inregistrat in contabilitate- la imobilizari- utilajele, dar la o valoarea mai mica datorita cursului valutar mai mic, iar diferenta am inregistrat-o pe dif curs valutar. Banii pentru utilaje au fost din fonduri europene. Acum, suntem verificatii, iar doamna de la control zice ca ea vrea sa vada in fisele utilajelor valoarea din 20.06.2017( cea pe care ne-au dat-o ei),nu cea din 21.07.2017(care este mai mica), ca nu o intereseaza dif de curs valutar. Dar cum pot sa cresc valoarea utilajelor, daca la data facturii cursul a fost mai mic ? Ce sfat imi dati?
Factura proforma
danaddm38
Am o factura proforma de la o societate, de vreo 10 zile, cand valoarea euro era foarte mare(valoarea fact. este la cursul euro din ziua respectiva).Atunci am ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.