avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doctorandul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doctorandul

Buna ziua,
Perioada în care a fost student doctorand este considerata vechime în munca și în specialitate?
La momentul respectiv funcția deținută nu era cu studii superioare.
Munca cu timp parțial (2 ore) este considerata vechime cu norma întreagă?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: parasutism , utilizator 14:12, 11 Iulie 2019
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.


(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Astfel, durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.

Perioada în care studentul-doctorand a urmat studiile universitare de doctorat la forma de învăţământ de zi (cu frecvenţă) constituie vechime în muncă şi specialitate, recunoscută..
Mulțumesc foarte mult pt. raspuns!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul vechimi pt timp partial( 4 ore) florinbudu florinbudu Daca am lucrat 4 ani la 4 ore ,(am fost student la seral) cati ani am vechime in munca 4 sau 2 ani ? in prezent am 49 de ani ,iar in cartea de munca au fost ... (vezi toată discuția)
Angajare cu jumatate de norma meceaioan meceaioan In cazu unei angajari cu jumatate de norma , vecchimea in munca ramane intreaga ? Adica , sant angajat un an cu jumatate de norma , la calculul pensiei se ... (vezi toată discuția)
Va rog, angajat cu contract de munca cu timp partial de 1 ora ... lyly64 lyly64 Va rog, angajat cu contract de munca cu timp partial de 1 ora din data de 15.12.2014- 30.05.2018 , este considerata vechime in munca, cat? multumesc. (vezi toată discuția)