avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsă fiscal pentru înmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsă fiscal pentru înmatriculare auto

Salut . N-am stiut unde sa postez si am ales aici.
Bun . Am o mare problema .
Am cumparat acum aproximativ 4 luni o masina in valoare de 11000 de lei . Persoana de la care am cumparat masina , este o veche cunostinta care m-a ajutat cand am avut nevoie , dar acum se dovedeste ca este o javra ordinara .
Deci, am cumparat masina si am incheiat un act de vanzare cumparare . Persoana respectiva mi-a spus ca nu poate obtine fiscalul in acel moment ca mai are alta treaba si ca sa mai asteptam .Eu, avand incredere in el , am zis ca ok . Eu lucrez in Bucuresti si sunt din Pitesti si am cumparat masina din Pitesti si vin cam o data pe saptamana in Pitesti si de fiecare data cand il sun tot apare cate o scuza . Acum, cand mi-a ajuns pana-n gat , i-am spus asa : Banii (si restitui masina) , fiscalul sau apelez la politie . Culmea este ca el (in calitate de nu stiu ce , al firmei X , mi-a vandut mie masina - deci masina este pe numele firmei ) . Patronul mi-a dat peste nas ca sa-i sterg numarul de telefon , asta ma duce cu zaharelul , eu nu pot circula cu masina.

Ce este de facut ? eu m-am gandit asa :

1. Intru putin in el pana-l fac sa-mi dea ori banii ori fiscalul .
2. Depun plangere la politie (pentru ca parerea mea este si abuz de incredere si inselatorie )
3. Il dau in judecata (cu toate ca nu am chef nici de cheltuieli de judecata nici de o hotarare in 3-4 ani.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:35, 12 Iulie 2019
Politia nu va poate ajuta concret
(in calitate de nu stiu ce , al firmei X , mi-a vandut mie masina - deci masina este pe numele firmei )

Sunteti in eroare
Atat timp cat dv in calitatea de cumparator ati prezentat document de identitate persoana fizica,legal ,nu are cum documentul de tranzactionare drept de proprietate vehicul sa consemneze cumparator drept persoana juridica
Daca amiabil nu puteti solutiona,notificati oficial vanzatorul cu obligatia depunerii certificatului fiscal-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscal masina Nichitac Nichitac Am cumpărat recent o mașină iar fostul proprietar nu vrea sa imi dea fiscalu. Ce pot face eu? (vezi toată discuția)
Vanzare auto dreco dreco Buna seara.Am vandut o masina de epoca,acum6 luni ,am dat actele vanzatorului-talon si carte.CUMPARATORUL NU BINEVOIESTE SA-MI TRIMITA ACTUL DE ... (vezi toată discuția)
Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)