Am depus 2 cereri pentru acelasi obiect la judecatorie (fond funciar; nulitate absoluta partiala). Prima a fost anulata pentru ca imi cerea CNP-urile paratilor cei de la politie nu au vrut sa mi le dea deci nu am putut raspunde cu datele de identificare, am facut inclusiv cerere de revizuire, dar a fost anulata. A doua cerere facuta in anul urmator a fost de asemenea anulata pentru ca nu am raspuns in termenul impus de instanta de 10 zile.
Acuma am facut aceeasi cerere si am raspuns in termen si s-a fixat primul termen de judecata. Intrebarea mea este instanta poate invoca o exceptie sa spuna ca m-am mai adresat inainte cu aceeasi cerere, acelasi obiect? Si sa imi anuleze judecata?
Sau, avand in vedere ca cele doua cereri precedente au fost doar cereri simple si nu s-a inceput efectiv judecata cu vreun termen fixat, nu se considera lucru deja judecat ci se va face judecata acum?
Nu aveti autoritate de lucru judecat pentru incercarile anterioare.
Codul de procedura civilă
Art. 430 Autoritatea de lucru judecat
(1) Hotărârea judecătorească ce soluţionează, în tot sau în parte, fondul procesului sau statuează asupra unei excepţii procesuale ori asupra oricărui alt incident are, de la pronunţare, autoritate de lucru judecat cu privire la chestiunea tranşată.
(2) Autoritatea de lucru judecat priveşte dispozitivul, precum şi considerentele pe care acesta se sprijină, inclusiv cele prin care s-a rezolvat o chestiune litigioasă.
(3) Hotărârea judecătorească prin care se ia o măsură provizorie nu are autoritate de lucru judecat asupra fondului.
(4) Când hotărârea este supusă apelului sau recursului, autoritatea de lucru judecat este provizorie.
(5) Hotărârea atacată cu contestaţia în anulare sau revizuire îşi păstrează autoritatea de lucru judecat până ce va fi înlocuită cu o altă hotărâre.
Dubla sentinta
yosua
am avut o datorie la rcs&rds de 400lei pe care nu am dorit sa o platesc datorita prejudicilor pe care mi-au fost aduse de catre ei prin nerespectarea ... (vezi toată discuția)