avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am introdus cerere de evacuare a amantei tatălui meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am introdus cerere de evacuare a amantei tatălui meu decedat și am văzut că s-a completat dosarul cu două cereri din partea ei. Vă rog să ne lămuriți, nu știm ce înseamnă

Buna ziua,
Ma adresez acestui grup deoarece de fiecare dată m-a ajutat si va multumesc. Am o altă speță si as vrea sa stiu ce ma asteapta si ce trebuie sa fac mai departe. In data de 18.07.2019 Avem prima întâlnire la Judecătoria sectorului privind obiectul de evacuare art 1033 CPC ( în urma succesiunii, după moartea tatălui meu, eu cu mama vrem să ne mutăm în casă moștenită, părinții mei nefiind divorțat, însă trebuie să evacuam amanta, care nu vrea sa plece din casa, cu toate ca are un apartament cu 3 camere in Bucuresti). Ieri am vazut pe portal just 2 obiecte la dosar din partea amantei, 1. Actiune in constatare pretentii, drept de retentie si 2. Cerere de ajutor public judiciar . Eu cu mama nu avem pretentii la lucrurile din casa, i.am spus că poate sa ia tot, însă vrea bani de la noi.
Va multumesc inca o data anticipat! Un weekend frumos sa aveti! Eu nu.mi gasesc linistea si astept doar sa se faca dreptate.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Vio10 , utilizator 14:37, 19 Iulie 2019
Buna ziua,

Articolul 1.043 Codul de procedura civila

(1) Pârâtul chemat în judecată, potrivit procedurii prevăzute în prezentul titlu, nu poate formula cerere reconvenţională, de chemare în judecată a altei persoane sau în garanţie, pretenţiile sale urmând a fi valorificate numai pe cale separată.
(2) Pârâtul poate invoca apărări de fond privind temeinicia motivelor de fapt şi de drept ale cererii, inclusiv lipsa titlului reclamantului.

Prin urmare, puteti invoca prevederile art. 1043 din Codul de procedura civila si solicita respingerea cererii reconventionale.

In ceea ce priveste cererea de ajutor public judiciar, cel mai probabil aceasta priveste scutirea de plata taxei de timbru, avand in vedere faptul ca, cererea reconventionala formulata de parata-reclamanta se timbreaza la valoarea pretentiilor. Instanta va stabili un termen pentru judecarea acestei cereri si in cazul in care parata-reclamanta intruneste conditiile prevazute de OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, aceasta va benefiaia de ajutor public judiciar.

In cazul in care parata-reclamanta nu este scutita de plata taxei judiciare de timbru si nu achita taxa de timbru la care a fost obliagata de instanta, cererea reconventionala va fi anulata ca netimbrata.

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc frumos, doamna avocat. Imi doresc sa se termine mai repede si sa.si vada de viata ei, oricum pe a noastra a facut.o franjuri. Mai departe face rau si nu se oprește, emotional vorbind!
Cu placere si sper sa va rezolvati problemele!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înțeleg că părinții dvs erau separati, din moment ce amanta este în casă și mama, nu.
Ei bine, in acest caz daca amanta a "investit" in acel apartament are dreptate să ceară despăgubiri.
Apoi, nu cred că rezolvați ceva cu cererea de evacuare.
Ea a investit cu acordul proprietarului (tatălui dvs) și în acest caz este justificata cerea ce îi acordă un drept de retenție.
Că nu are drept de a formula reconvențională, asta este alta poveste. Se disjunge dosarul, dar este posibil sa pierdeți evacuarea că fiind nefonfata .
Poate nu va place soluția, dar așa este drept.

Quartila a scris:

Înțeleg că părinții dvs erau separati, din moment ce amanta este în casă și mama, nu.
Ei bine, in acest caz daca amanta a "investit" in acel apartament are dreptate să ceară despăgubiri.
Apoi, nu cred că rezolvați ceva cu cererea de evacuare.
Ea a investit cu acordul proprietarului (tatălui dvs) și în acest caz este justificata cerea ce îi acordă un drept de retenție.
Că nu are drept de a formula reconvențională, asta este alta poveste. Se disjunge dosarul, dar este posibil sa pierdeți evacuarea că fiind nefonfata .
Poate nu va place soluția, dar așa este drept.

Vi se pare normal ca întreținerea sa bată proprietatea!?

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala in actiune de evacuare sburlea corina sburlea corina Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie si anume: daca, in cursul unui proces de evacuare a unui garaj (eu avand calitatea de reclamant), paratul poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am introdus actiune de divort din culpa exclusiva ... ContaDenis ContaDenis Buna ziua, Am introdus actiune de divort din culpa exclusiva a paratului. Acesta a facut o Cerere reconventionala in care solicita divortul prin acord sau din ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala cu obligarea reclamantului la plata intretinere minor geanina2011 geanina2011 buna ziua! am primit citatie pentru vizitare minor si sunt de acord cu aceasta doar ca am facut cerere reconventionala pe care o voi depune la judecatorie ca ... (vezi toată discuția)