avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere reconventionala cu obligarea reclamantului la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere reconventionala cu obligarea reclamantului la plata intretinere minor

buna ziua! am primit citatie pentru vizitare minor si sunt de acord cu aceasta doar ca am facut cerere reconventionala pe care o voi depune la judecatorie ca reclamantul sa plateasca copilului pensie de intretinere,intrebarea mea este cand depun aceasta cerere reconventionala si pasii pe care trebuie sa-i urmez dupa aceea,multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 14:49, 25 Ianuarie 2013
o depuneti la primul termen de judecata sau o trimiteti pana atunci instantei prin posta/fax, ori o depuneti la registratura. se va stabili taxa de timbru pt cererea dv, iar la termen i se va pune in vedere paratului sa depuna adeverinta cu veniturile sale pe ultimele 6 luni, urmand a se acorda un termen in acest sens. la termenul urmator, se va judeca.
Cererea reconventionala este practic o cerere de chemare in judecata in care Dvs solicitati anumite pretentii respectiv plata pensiei de intretinere.Aceasta nu reprezinta (o intampinare) un raspuns la cererea de chemare in judecata formulata de reclamant, ci este o cerere separata, motiv pentru care instanta o poate disjunge alcatuind astfel un alt dosar.
Este reglementata de art. 119 Cod procedura civila, care stipuleaza faptul ca daca paratul are pretentii in legatura cu cererea reclamantului, aceasta se va face pe cale de cerere reconventionala care trebuie sa imbrace forma unei cereri de chemare in instanta. Cererea reconventionala se depune odata cu intampinarea eventual pana cel tarziu la prima zi de infatisare. In cazul in care reclamantul si-a modificat cererea de chemare in instanta a paratului, cererea se depune cel mai tarziu la primul termen ce va fi incuviintat paratului spre acest sfarsit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de cerere reconventionala mihaela904 mihaela904 am nevoie de cerere reconventionala ma poate ajuta cineva?va multumesc (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui la vizita gina_gina gina_gina Buna seara!Rog pe cei care ma pot ajuta ,sa mi rasp si mie la cateva intrebari....Ce este o cerere reconventionala?Cum trebuie formulata aceasta cerere?Cand se ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala peste termen ContSters14151 ContSters14151 As avea nevoie urgenta de decizii ale ICCJ si decizii CEDO care sa contina admiterea unei cereri reconventionale peste termenul legal, respectiv odata cu ... (vezi toată discuția)