avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de cerere reconventionala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de cerere reconventionala

am nevoie de cerere reconventionala ma poate ajuta cineva?va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:01, 26 Ianuarie 2011
Cererea reconventionala reprezinta actul procedural prin care paratul are solicitari /si sau pretentii in legatura cu actiunea promovata de catre parat.
Cererea reconventionala se formuleaza in temeiul art.119-120 c.proc.civ.
Art. 119
Daca paratul are pretentii in legatura cu cererea reclamantului, el poate sa faca cerere reconventionala
Cererea trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute pentru cererea de chemare in judecata.
Cererea reconventionala se depune o data cu intampinarea sau, daca paratul nu este obligat la intampinare, cel mai tarziu la prima zi de infatisare.
Cand reclamantul si-a modificat cererea de chemare in judecata, cererea reconventionala se va depune cel mai tarziu pana la termenul ce se va incuviinta paratului, spre acest sfarsit.

Art. 120
Cererea reconventionala se judeca o data cu cererea principala. Cand insa numai cererea principala este in stare de a fi judecata, instanta o poate judeca deosebit.
Cererea se timbreaza in functie de cererile pe care le contine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul tatalui la vizita gina_gina gina_gina Buna seara!Rog pe cei care ma pot ajuta ,sa mi rasp si mie la cateva intrebari....Ce este o cerere reconventionala?Cum trebuie formulata aceasta cerere?Cand se ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala alexis45 alexis45 Cererea reconventionala se solutioneaza de insanta competenta sa judece cererea principala pot.art.17CPC chiar daca a fost disjunsa? (vezi toată discuția)
Diferenta gothy gothy Sunt in chemat in judecata. In care din: intampinare sau cerere reconventionala trebuie sa detaliez argumentele prin care sa combat cererea reclamantului? Am ... (vezi toată discuția)