avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diferenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diferenta

Sunt in chemat in judecata. In care din: intampinare sau cerere reconventionala trebuie sa detaliez argumentele prin care sa combat cererea reclamantului?
Am nevoie urgenta de un raspuns.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gothy , utilizator 11:41, 3 Februarie 2010
Mai intai care este obiectul judecatii dvs?
intampinare, daca vreti sa va aparati ce cele scrise de reclamant urmand a le dovedi conform art 1169 c civ ,
reconventionala este o cerere prin care si dvs aveti niste pretentii
stima
Intampinarea este actul procedural intemeiat pe disp.art.115-118 c.proc.civ pe calea careia iti formulezi apararile fata de solicitarile si sustinerile reclamantului.
Cererea reconventionala se intemeiaza pe disp.art.119-120.c.proc.civ.si cuprinde solicitarile tale in cadrul aceluiasi proces.Cererea reconventionala aduce practic paratul in situatia unei duble calitati, adica si aceea de reclamant., parat-reclamant.
Instanta se va pronunta atat pe actiunea introductiva a reclamantului, cat si pe cererea reconventionala.Cererea reconventionala trebuia sa cuprinda mentiunile obligatorii pentru cererea de chemare in judecata.Se timbreaza.
Va multumesc frumos tuturor celor care mi-ati raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de cerere reconventionala mihaela904 mihaela904 am nevoie de cerere reconventionala ma poate ajuta cineva?va multumesc (vezi toată discuția)
Intampinare lilicrin lilicrin Buna! As dori sa stiu daca poate oricine sa depuna intampinarea (sa o intocmeasca) sau este nevoie de un specialist? O firma X de la care am achizitionat 2 ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare summergiulia summergiulia am fost citata ca parata in procesul de divort.Pe citatie scrie ca am obligatia de a depune intampinare,cu 5 zile inainte de termnul syabilit.Prinsa cu ... (vezi toată discuția)