avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere reconventionala

Cererea reconventionala se solutioneaza de insanta competenta sa judece cererea principala pot.art.17CPC chiar daca a fost disjunsa?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:13, 19 Mai 2011
in principiu,cererea reconventionala se judeca de completul de judecata investit a solutiona litigiul cu cererea principala.probabil ca in cazul dvs nu au fost incidente prevederile exprese stipulate in art 119 alin 1 c pr civ.prorogarea de competenta va putea opera doar in lumina prevederilor imperative stipulate in acest sens(de ex,competenta teritoriala,etc)
alexis45 a scris:

Cererea reconventionala se solutioneaza de insanta competenta sa judece cererea principala pot.art.17CPC chiar daca a fost disjunsa?

Art. 119 cpc
Daca paratul are pretentii in legatura cu cererea reclamantului, el poate sa faca cerere reconventionala.
Cererea trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute pentru cererea de chemare in judecata.
Cererea reconventionala se depune odata cu intampinarea sau, daca paratul nu este obligat la intampinare, cel mai tarziu in prima zi de infatisare.
Cand reclamantul si-a modificat cererea de chemare in judecata, cererea reconventionala se va depune cel mai tarziu pana la termenul ce se va incuviinta paratului, spre acest sfarsit.

Art. 120
Cererea reconventionala se judeca odata cu cererea principala.
Cand insa numai cererea principala este in stare de a fi judecata, instanta o poate judeca deosebit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de cerere reconventionala mihaela904 mihaela904 am nevoie de cerere reconventionala ma poate ajuta cineva?va multumesc (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui la vizita gina_gina gina_gina Buna seara!Rog pe cei care ma pot ajuta ,sa mi rasp si mie la cateva intrebari....Ce este o cerere reconventionala?Cum trebuie formulata aceasta cerere?Cand se ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere reconventionala catag_ro catag_ro Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune care este termenul limta de depunere a cererii reconventionale. Mentionez ca la primul termen am solicitat instantei ... (vezi toată discuția)