avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de depunere reconventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de depunere reconventionala

Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune care este termenul limta de depunere a cererii reconventionale. Mentionez ca la primul termen am solicitat instantei o amanare pentru aceasta si mi s-a acordat.
Trebuie depusa cel putin cu o zi inainte de termen sau se poate depune si direct in instanta cu toate acete si documentele?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 21:36, 21 Septembrie 2010
O puteti depune si inainte de termen,cat si direct la instanta.

andymaurul
Formulati si depuneti cererea reconventionala pana la termenul urmator.
Conform prevederilor art. 119 C.pr.civ, daca paratul are pretentii in legatura cu cererea reclamantului, el poate sa faca cerere reconventionala, care trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute pentru cererea de chemare in judecata, iar cererea reconventionala se depune odata cu intampinarea sau, daca paratul nu este obligat la intampinare, cel mai tarziu in prima zi de infatisare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare pentru un proces smacicas smacicas Buna seara, un prieten este chemat la un proces intre companii de asigurare in legatura cu un accident de masina,as vrea sa stiu ce inseamna intampinare,la ce ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala cu obligarea reclamantului la plata intretinere minor geanina2011 geanina2011 buna ziua! am primit citatie pentru vizitare minor si sunt de acord cu aceasta doar ca am facut cerere reconventionala pe care o voi depune la judecatorie ca ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de cerere reconventionala mihaela904 mihaela904 am nevoie de cerere reconventionala ma poate ajuta cineva?va multumesc (vezi toată discuția)