avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intampinare pentru un proces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intampinare pentru un proces

Buna seara,
un prieten este chemat la un proces intre companii de asigurare in legatura cu un accident de masina,as vrea sa stiu ce inseamna intampinare,la ce ajuta?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 21:51, 18 Ianuarie 2011
Conform prevederilor art. 119 C.pr.civ, daca paratul are pretentii in legatura cu cererea reclamantului, el poate sa faca cerere reconvențională, iar aceasta trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute pentru cererea de chemare in judecata.
Cererea reconventionala se depune odata cu intampinarea sau, daca paratul nu este obligat la intampinare, cel mai tarziu in prima zi de infatisare.
Cand reclamantul si-a modificat cererea de chemare in judecata, cererea reconventionala se va depune cel mai tarziu pana la termenul ce se va incuviinta paratului, spre acest sfarsit.
Intampinarea se face de catre persoana chemata in judecata. In aceasta,trebuie sa isi expuna punctul sau de vedere fata de actiune si fata de sustinerile celui care a introdus respectiva actiune.
Intampinarea poate fi formulata personal sau poate sa apeleze la un avocat pentru a o formula .
La ce ajuta? Instanta trebuie sa/i dea dreptul fiecarei parti sa/si exprime punctul de vedere a tuturor partilor implicate intr/un proces, poate sa combata argumentele partii adverse, poate sa propuna probe in dovedirea sustinerilor sale.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
ContSters122901, utilizator

Alo, omu te-a intrebat de Intampinare si tu ii raspunzi de reconventionala. X-(
prin Intampinare te aperi impotriva pretentiilor reclamantului.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
Gabriel Trifu, Avocat
da, daca apreciaza ca sustinerile partii reclamante nu sunt reale. Trebuie sa arate cu ce este de acord si cu ce nu , dar mai ales trebuie sa arate moivele pentru care combate sustinerile partii reclamante.. In acest sens trebuie sa aiba dovezi, sa probeze in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna reconventionala Cami65 Cami65 Buna ziua. Am introdus cerere de divort iar viitorul meu fost soț ma tot amenință, pt că, nu e de acord cu ce am scris in acțiune, că va face ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Diferenta gothy gothy Sunt in chemat in judecata. In care din: intampinare sau cerere reconventionala trebuie sa detaliez argumentele prin care sa combat cererea reclamantului? Am ... (vezi toată discuția)