avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea patrimoniului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea patrimoniului

am un obiect de arta foarte vechi de la strabunici si vreau sa stiu daca il pot vinde .nu este in patrimoniu si este vechii de 4000 de ani.vreau sa stiu cum se procedeaza in asemenea cazuri.va multumesc
Nu prea stiu , insa, v-as sugera sa va adresati si muzeului de arta ...poate ca , daca au fonduri, l-ar achizitiona .
Eu cred ca ati facut o greseala. Daca ar fi vechi de 4000 de ani ar intra automat in patrimoniu(vezi cazul vestitelor bratari dacice). Sfatul meu este sa mergeti la Ministerul Culturii -Directia patrimoniu si ei va vor indruma exact cu privire la etapele pe care trebuie sa le parcurgeti in cazul in care doriti sa vndeti acel obiect.
am fost intr-o situatie similara. m-am dus la ministerul culturii, am completat "o anexa" si apoi mi s-au eliberat ceva acte in acest sens adica am fost incrisa la "persoane fizice detinatoare de obiecte de patrimoniu"...si apoi d-vs decideti daca si cui vindeti. oricum, depinde de la caz la caz si obiect la obiect daca face parte sau nu din "patrimoniu" . e posibil sa fie nevoie de o expertiza in acest sens.
concret...mergeti la ministerul culturii cu "datele exacte ale problemei" la "evidenta şi clasarea patrimoniului cultural mobil" dupa care urmeaza"Înștiințare privind vânzarea de bunuri culturale mobile" . eu asa am procedat. oricum "valoarea" obiectului" creste destul de mult daca este "atestat" de minister.
va recomand sa navigati si pe site-ul "cultura.ro"....poate veti gasi mai multe detalii privitoare la speta cu pricina avand in vedere ca d-vs cunoasteti cel mai bine "amanuntele". cititi si legea nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil republicat in data de 9.12.2008


daca este obiect de patrimoniu reusiti sa-l vindeti la un pret ridicat.mergeti la ministerul culturii si vedeti ce stabiliti.
Pai si daca vrea sa-l vanda in strainatate , nu mai poate daca e obiect de patromoniu !
Eu zic sa scrieti Ministerului Culturii , dar sa scrieti ca doriti sa cumparati , nu ca aveti de vandut , ca sa stiti cum sa procedati daca dumneavoastra cumparati si apoi doriti sa-l vindeti peste o anumita perioada cu un pret mai mare . :)
Va scriu asta ca sa nu patiti ca multe alte persoane care au intrat in posesia unor monede romane , sau obiecte din aur din vremea dacilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare icoana veche zenovica zenovica Buna ziua ! Poate cineva sa ma ajute cu un sfat.? Ma intereseaza cum se procedeaza pentru evaluareai unei icoane ca vechime si pret,si ce mai este necesar ... (vezi toată discuția)
Aur de investitie versus numismatica sarj2611 sarj2611 Buna ziua. Am o mare nedumerire: Cum se considera articolul 152^3 din Codul Fiscal: \"b) monedele de aur care indeplinesc urmatoarele conditii: 1. au ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun cultural - de catre o persoana fizica. - inadmisibila ? avize ? conditii ? oanaportar oanaportar - cf. Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil, republicata 2008: art.. 35 din (1) Vanzarea publica a bunurilor ... (vezi toată discuția)