avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate și cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate și cheltuieli

Bună ziua,
Sunt înregistrat fiscal ca și asistent în brokeraj asigurări, cod caen 6622. Întrebarea mea este următoarea: ce cheltuieli pot sa introduc în contabilitate și cum trebuie sa țin contabilitatea având în vedere ca îmi depun declarația pe impozitul pe venit în baza CNP, chiar dacă dețin un certificat de înregistrare fiscala cu CIF.
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:00, 16 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La art. 68 alin. (4) lit. a) este cat se poate de clar ce cheltuieli puteti face.

Un exemplu ''asa nu'' este masina cu care taiati gardul viu la vila personala.

Exemple ''asa da'' pot fi: (1) laptopul de pe care accesati platforma unde incheiati poilitele, (2) achizitionarea telefonului cu care comunicati cu clientii si abonamentul aferent (3) canapeaua, biroul si alt mobilier necesar pentru o imagine buna in fata clientilor, (3) achizitionarea autoturismului cu care va deplasati si cheltuirlile cu acesta (in proportie de 50%) etc.

ART. 68 - Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate

[...]

(4) Condițiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile efectuate în scopul desfășurării activității independente, pentru a putea fi deduse, în funcție de natura acestora, sunt:

a) să fie efectuate în cadrul activităților independente, justificate prin documente;

[...}
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cost internet ca liber profesionist (autorizat direct ... LetitiaM LetitiaM Deducere cost internet ca liber profesionist (autorizat direct prin anaf). Apt este al parintilor. Internetul este pe numele meu. In proportie de 50% il ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli admise pfi profesie liberala gabriela margineanu gabriela margineanu Buna ziua, Daca folosesc masina personala ptr desfasurarea activitatii, pot sa scad 50% din cheltuielile ptr masina inclusiv 50% din CASCO? Este necesar sa ... (vezi toată discuția)
Legalitatea-pfa-urilor care functioneaza pe baza cod inregistrare fiscala -anaf, neinregistrate la registrulcomertului myhkafe@yahoo.com myhkafe@yahoo.com Stimati specialisti -avocati,consultanti fiscali, colegi de breasla-va solicit de urgenta sfaturile in rezolvarea unei incurcaturi legislative. Am functionat ... (vezi toată discuția)