avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Buna ziua ,
As avea o rugăminte să mă îndrumați care este cea mai scurta varianta (in timp ) și cu mai puține complicații pentru problemuță mea . Am o fetiță de 2 ani și 3 luni care poarta numele fostului meu soț pentru că am divorțat în timp ce eram gravida (din motive personale nu am reușit să divorte mai repede ). Mi sa propus să-i fac un act notarial prin care sa afirme că nu este tatăl copilului dar din păcate nu vrea să-mi semneze nici un act notarial și nici nu vrea să colaboreze să-i schimb numele copilului după tatal natural . M-am mai gândit să-i cer test de paternitate tatălui natural dar nu știu dacă va și implicat fostul soț . Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 13:26, 16 Iulie 2019
Trebuie sa promovati o actiune de tagada de paternitate.

Aceasta reprezinta singura modalitate, in vederea determinarii paternitatii unui copil dintr-o relatie de concubinaj, care s-a derulat, insa , pana la momentul pronuntarii divortului.

In instanta , se va dispune efectuarea unei expertize medico-legale, ce se poate realiza la SERVICIUL DE MEDICINA LEGALA, situat in orasul unde domiciliati, iar la INSTITUTUL MEDICO-LEGAL ""MINA MINOVICI", din BUCURESTI.( cea de -a doua varianta fiind cea mai frecvent dispusa, in cauzele deduse judecatii ).

Examenul serologic complex va costa 840, are o probabilitate mai redusa, in comparatie cu testarea ADN, care, insa, este mai precisa, insa mai costisitoare.

Testarea se va realiza prin prelevarea de sange de la dvs, concubin si copil.

Instanta de judecata poate avea in vedere aceasta proba stiintifica, nefiind necesara administrarea alor probatorii, precum martori,inscrisuri, integatorii.

Asadar, exprimarea pozitiei paratului, in speta, este irelevanta.


Expertiza fiind, asadar, cea mai puternica proba, in speta.

Succes!


Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Trebuie sa il dati in judecata si sa se faca testul ADN.
Doar prin instanta se poate rezolva.
Puteti apela la avocat ca sa va redacteze si depuna actiunea si apoi sa mergeti fara avocat la proces daca nu va permiteti si reprezentare.
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc .
Dar în situația în care îl dau in judecata pe tatăl copilului fostul soț care figurează în certificatul de naștere a copilului va mai fi implicat in judecata ?? Mulțumesc .
Pe fostul soț il dați în judecată, formulați o acțiune în tăgada peternității și solicitați administrarea probei expertiza medicală test ADN, singura cu forță probațională suficientă pentru a forma convingerea instanței.
Apoi, tatăl biologic îl va putea recunoaște la starea civilă sau prin declarație notarială!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate denisamoraru denisamoraru O persoana a fost casatorita,s-a despartit in fapt si a facut un copil cu un alt barbat,copilul fiind trecut pe numele fostului.Dupa o perioada a divortat,este ... (vezi toată discuția)
Copil conceput in timpul căsătoriei cu un alt barbat Marco6 Marco6 Buna ziua În luna martie am divorțat de fostul soț.in timpul căsătoriei am rămas însărcinată cu un alt bărbat și o sa nasc în luna august.Daca ma ... (vezi toată discuția)