avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari de sanatate (CASS) ca sa ma internez in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari de sanatate (CASS) ca sa ma internez in spital

Buna seara!

In luna ianuarie 2019 am depus declaratia unica pentru 2019 optand pentru plata CASS in cazul in care obtin venituri sub platonul a 12 salarii minime. Apoi am depus un exemplar al declaratiei unice si la Casa de Sanatate.
Din ce stiu si am inteles eu ai calitatea de asigurat din momentul depunerii declaratiei unice, iar suma datorata pentru CASS are scadent 15 martie 2020.
De la Casa de Sanatate mi s-a spus ca dovada calitatii de sigurat este data de cardul de sanatate si ca nu se elibereaza nici o adeverinta care sa certifice calitatea de asigurat, cardul de sanatate fiind suficient. (Existand datele in sistem respectiv declaratia unica).
In cazul in care vreau sa ma internez in spital mi s-a spus ca este nevoie de dovada platii asigurarilor si ca nu este suficient cardul de sanatate. De ce daca eu am data scadenta de plata asigurarilor de sanatate 15 martie 2020 inclusiv?
Este normal?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Am un pfa pe care nu-l folosesc ;venituri 0 in declaratii. Mira28 Mira28 Buna! Am un PFA pe care nu-l folosesc (venituri 0 - atat in declaratii, cat si in cont ) si depun anual declaratia unica, fara a plati alte taxe. Am obligatia ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa faca un pfa pentru a fi asigurat medical? Raluca Dana Raluca Dana Buna ziua! Ma puteti lamuri, va rog, care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca un PFA pentru a fi asigurat medical? Se poate realiza online, in conditiile ... (vezi toată discuția)