avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce trebuie sa faca un PFA pentru a fi asigurat medical?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce trebuie sa faca un PFA pentru a fi asigurat medical?

Buna ziua! Ma puteti lamuri, va rog, care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca un PFA pentru a fi asigurat medical? Se poate realiza online, in conditiile actuale?
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:41, 9 Octombrie 2020
In declaratia unica pe care ati depus-o in 202o la partea cu venitul estimat pentru 2o20 trebuia sa fi completat si la partea de asigurare de sanatate pentru 2020, adica sa fi bifat ca doriti sa platiti cass pentru sase luni dar sa fiti asigurata intreg anul 2020. Daca nu ati facut aceasta in declaratia depusa deja la termenul scadent din vara, puteti sa depuneti acum o declaratie rectificativa la aceea si in care, pe langa informatiile deja trecute initial, mai adaugati la partea de contributie la sanatate. Deveniti asigurata la data depunerii declaratiei, nu la data platii a carui termen este pana in 15 martie 2021 pentru 2020..
In plus puteti incheia cu Casa de Asigurari de Sanatate un contract pentru a beneficia de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost sanatate Alexutu123 Alexutu123 Este adevarat ca cei care platesc sanatatea anticipat platesc cotizatia pe jumatate? Este adevarat atat pentru persoane fara venit cat si pentru pfa? (vezi toată discuția)
Contributii intreprindere individuala CONTRIB.Dorina CONTRIB.Dorina Am o II si am fost angajat pana in acest moment cu 8 ore la o societate.La II nu am depasit plafonul pentru care se aplica contributia sanatate si CASS.De luna ... (vezi toată discuția)
Sunt pfa și am venituri mai mici decât salariul minim. pot beneficia de asigurare medicală chiar dacă nu plătesc cass? Alice-Oana Alice-Oana Ca Pfa, avand venituri mai mici decat salariul minim pe economie, pot beneficia de asigurare medicala chiar daca nu platesc contributiile pentru sănătate? (vezi toată discuția)