avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA pentru tranzacții bunuri second-hand ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA pentru tranzacții bunuri second-hand Uniunea Europeană: se aplică la suma de achiziție sau doar la profit?

Buna ziua! Intrebarea mea este in legatura cu plata TVA pentru achizitia unei masini second hand din Germania. Conform Directivei 112 a Uniunii Europene, pentru bunurile second-hand se aplica "regimul marjei" astfel incat la achizitionarea bunului second-hand trebuie platit TVA doar pentru profitul rezultat din tranzactie si nu pe intreaga suma de achizitie. Doresc sa stiu daca aceasta este interpretarea corecta a legii din "DIRECTIVA 2006/112/CE A CONSILIULUIdin 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată" (capitolul 4/sectiunea2/subsectiunea2 ). Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 16:51, 19 Iulie 2019
Interpretarea este corecta.
Si dealerul are voie legal sa solicite plata integrala a TVA-ului?
Da, dealerul poate aplica regimul normal de taxare TVA,deci sa solicite plata integrala a TVA-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar auto sh persoană fizică Marian5991 Marian5991 Bună ziua! Pe Site-ul „europa.eu” scrie foarte clar că în calitate de Persoană Fizică la cumpărarea unui autoturism SH din altă țară a Uniunii ... (vezi toată discuția)
Regim second-hand, tva intracomunitar si impozit pe venit Intermediar01 Intermediar01 Buna ziua, va prezint concret cazul meu: Sunt firma NEPLATITOARE de tva cod cae 4511(comert cu autovehicule), firma este inregistrata in ROI. Achizitionez ... (vezi toată discuția)